Szegény kislányból lett az egyik legrettegettebb kokainbárónő - Griselda Blanco egész Miamit rettegésben tartotta

A kolumbiai származású keresztanya hatalmas drogbirodalom vezetője volt.

Griselda Blanco kokainbárónő élete
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Netflix sorozat főszereplőjétől, Griselda Blancótól a valóságban is rettegett mindenki, nem véletlenül kapta a Keresztanya nevet. A sors iróniája, hogy életét ugyanott fejezte be, ahonnan véres útjára indult. 

Szegény kislányból lett az egyik legrettegettebb kokainbárónő

Griselda Blanco 1943-ban született Kolumbiában, egy erőszakkal teli időszakban. Medellinben nőtt fel, ahol bűnbandák irányították a várost, ami az ő életére is nagy hatással volt. Már 11 éves korában elkövette első gyilkosságát, miután az általa elrabolt fiúért nem akarták kifizetni a váltságdíjat. Hamarosan a lopás és a pénzhamisítás is felkerült Griselda bűnlajstromára, majd egy embercsempésszel, Carlos Trujillóval kötött házasságot. Három gyermekük született, de a 70-es években Trujillo meghalt, sokak szerint felesége ölte meg. 

Második férjével, Alberto Bravóval Griselda egész kokainbirodalmat épített ki New Yorkban, de ez a házasság sem tartott sokáig, Bravót ugyanis 1975-ben megölték. Griselda később magára vállalta a gyilkosságot, állítása szerint egyszerűen fejbe lőtte férjét. Ezek után kapta Blanco a “Fekete Özvegy” jelzőt, mint egy olyan nő, aki szimplán megöli a férjeit, ha már nincs szüksége rájuk.

Drogbirodalma csúcsán az általa működtetett hálózat havi 80 millió dollár értékben juttatott kokaint legnagyobb piacaira, New Yorkba, Miamiba és Los Angelesbe, amivel kiérdemelte a Keresztanya nevet.

Egy korábban élt híres női bűnözőről, Stephanie St. Clair életéről ebben a cikkünkben olvashatsz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Rémuralom Miamiban és bukás

Blanco erőszakkal tartotta meg hatalmát, aminek gyakori eleme volt a véres leszámolás. Egyik esetben Blanco két embere fényes nappal ölt meg Miamiban egy konkurens kokainbárót és testőrét egy italboltban. Pár évvel később Blanco bérgyilkosát küldte egyik társára, Jesus Castróra, miután a férfi megütötte Blanco egyik gyerekét. De a bérgyilkos elvétette a lövést, és Castro helyett annak kétéves kisfia halt meg. Ez a jelenet a sorozatban is szerepelt, de a valóságban Blanco egyáltalán nem sajnálta, hogy így alakultak a dolgok, inkább örült, hogy kiegyenlített. 

Blanco harmadik férje, Dario Sepulveda is az ő utasítására vesztette életét Kolumbiában, ráadásul a valóban Michael Corleone nevet viselő közös fiuk előtt. A hivatalos szervek szerint Blanco nevéhez több mint negyven gyilkosság volt köthető. Végül 1985-ben, Kaliforniában tartóztatták le, ahol először 15 évre ítélték, majd újabb büntetést kapott, 2004-ben viszont Kolumbiába deportálták. Medellin előkelő negyedében élt nyolc éven át, amikor egy nap a hentestől kilépve, 2012-ben fegyveres merénylet végzett vele. 

Milyen volt Pablo Escobar lányának lenni? A 38 éves Manuela unikornist is kapott apjától

Manuela Escobar az Escobar család egyetlen tagja, akit sosem vádoltak meg bűncselekménnyel. Nehéz gyermekkora az egész életére kihatott.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Facebook)

Ezt is szeretjük