Milyen volt Pablo Escobar lányának lenni? A 38 éves Manuela unikornist is kapott apjától

Manuela Escobar az Escobar család egyetlen tagja, akit sosem vádoltak meg bűncselekménnyel. Nehéz gyermekkora az egész életére kihatott.

Pablo Escobar lánya, Manuela Escobar
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pablo Escobar és Victoria Eugenia Henao lánya, Manuela Escobar Henao 1984. május 25-én jött a világra. Apja ez idő tájt vált a világ egyik legnagyobb, legbefolyásosabb drogbárójává. Bátyja, Sebastián Marroquín, azaz Juan Pablo Escobar Henao 1977-ben született meg. 

A kokainkirály a maga módján szerette gyermekeit, de leginkább úgy mutatta ki törődését, hogy mindent megvásárolt nekik, amit csak kértek. A nehézségeket azonban nem tudta ajándékokkal és luxussal kompenzálni. Apja tettei Manuela egész életére rányomták a bélyeget.

Ilyen volt Pablo Escobar lányának lenni

Manuelának kicsi korában fogalma sem volt arról, hogy apja mivel foglalkozik, mivel keresi azt a sok pénz, aminek köszönhetően olyan jómódúan élhettek. Ő csak annyit láthatott, hogy mindent megtesz azért, hogy mosolyt csaljon gyermeke arcára. 

Az erőszakos bűnöző lánya társaságában állítólag nagyon megváltozott, Manuela megolvasztotta a szívét: ő volt a szeme fénye, családja pedig a legfőbb gyenge pontja. A Medellín kartell irányítójaként a kokainkirály legjobb éveiben napi 60-70 millió dolláros bevételre is szert tett, így bármit megvehetett Manuelának, amit csak akart. És általában meg is szerzett mindent, amire az ő kis hercegnője vágyott.

Unikornis és 2 millió dolláros tűz

Megesett olyan is, hogy a kislány egyszarvút kért Escobartól, ő pedig ahelyett, hogy elárulta volna, unikornisok valójában nem léteznek, csináltatott neki egyet. Megparancsolta az embereinek, hogy vegyenek egy fehér lovat, és tűzzenek a homlokára szarvat, a hátára pedig szárnyakat. Az állat nem élte túl, hamarosan egy súlyos fertőzésben pusztult el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

A drogbáró azután is megpróbálta megvédeni lányát, miután fény derült bűntetteire. A családnak bujkálnia kellett a hatóságok elől, és a kolumbiai hegyekben húzták meg magukat. Amikor Manuela nagyon fázott, apja nagyjából 2 millió dollárnyi papírpénzből rakott tüzet, hogy melegen tartsa őt. Hamarosan rájött, hogy családja nincs biztonságban, ha velük van, ezért azt parancsolta feleségének, hogy gyermekeikkel menjenek egy, a kormány védelme alatt álló házba. 

Menekülni kényszerült a család

Pablo Escobar 1991-ben feladta magát, de egy év után megszökött a börtönből. Végül azonban 1993. december 2-án túl hosszasan beszélt fiával telefonon, ezért a rendőrségnek sikerült bemérnie a tartózkodási helyét, és egy rövid tűzharc során lelőtték őt. Manuela ekkor mindössze kilencéves volt. A kokainkirály halála után családja életében egy teljesen új fejezet kezdődött.

Elmenekültek Kolumbiából, de egy ország sem akart menedékjogot adni nekik, még a Vatikán sem fogadta be őket. A Cali drogkartell pedig közben több millió dolláros jóvátételt követelt tőlük. Mozambikban, Dél-Afrikában, Ecuadorban, Peruban és Brazíliában is próbáltak menedéket keresni, végül 1994 végén Argentínában telepedtek le álnéven. 1999-ben Escobar feleségét és fiát letartóztatták közokirat-hamisítás, pénzmosás és bűnrészesség vádjával. Több hónapig voltak börtönben, de a bizonyítékok hiánya miatt szabadon engedték őket.

Manuela élete apja halála után

Manuela a mai napig az Escobar család egyetlen olyan tagja, akit soha, semmilyen bűncselekménnyel nem vádoltak meg. 1999-ben, amikor anyja és testvére börtönbe kerültek, sokakban felmerült a kérdés, hogy ő miért nem, vagy hogy mi lett a sorsa. Egy kolumbiai híroldalon megjelent cikkből akkor kiderült, hogy Buenos Airesben él, és felröppentek a pletykák arról is, hogy testvérével hatalmas a vagyonuk, de ez nem volt igaz. Állítólag egyáltalán nem álltak jól anyagilag.

Miután családtagjait szabadon engedték, rettegett attól, hogy valaki megtalálja őket, és bosszút áll rajtuk. Mély depresszióba süllyedt, mentális állapota nagyon leromlott. Testvére arról is beszámolt, hogy egyszer megpróbálta kioltani a saját életét. Később édesanyja és bátyja is a reflektorfénybe került, mindketten könyvet írtak és interjúkat adtak, Manuela azonban egyáltalán nem akart ebben részt venni. Soha nem követett el bűncselekményt, de a mai napig kerüli a nyilvánosságot. Attól tart, hogy felismerik, és apjához hasonlítják, az ő tettei alapján ítélik majd meg.

Manuela Escobar jelenleg 38 éves, és úgy tudni, saját egészsége érdekében anyjával és bátyjával együtt él. Nem tudni, hogy valaha megtöri-e majd a csendet, vagy nyilvánosság elé áll-e még egyszer.

Nézd meg képeken a leghírhedtebb diktátorok feleségeit!

Képeken mutatjuk a hírhedt diktátorok feleségeit. Ezek az asszonyok álltak a világ legkegyetlenebb férfijai mellett.

Ő volt Sztálin, és ő Mussolini felesége - 10 asszony, akik hírhedt diktátorokat szerettek

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük