Nem követik a bérek az inflációt, pedig 10-ből 9 vezető szerint emelésre lenne szükség

Szinte minden vezető úgy érzi, hogy további fizetésemelésekre lenne szükség egy felmérés szerint.

penztarca
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Százból 94 vezető az infláció hatásainak ellensúlyozására az idei év első négy hónapjában már emelt bért, ugyanakkor 93 százalék szerint további bérfejlesztésre lenne szükség - tájékoztatott az Edenred digitális szolgáltató cég friss online felmérésének eredményéről.

A közleményben jelezték, hogy a vezetők 15 százalékának van konkrét béremelési terve a következő egy-három hónapra, ők további 5-10 százalékos bérfejlesztést terveznek. A válaszadók 35 százaléka idén már nem tudja növelni a béreket, 11 százalék pedig csak az év végén képes adni pluszjuttatást.

Az eddigi béremelés mértékét illetően jelentős eltérések mutatkoznak: a társaságok csaknem kétharmada - 66 százalék - 5-10 százalék közötti mértékben növelte a fizetéseket, míg a vállalkozások 18 százaléka 11-15 százalék között, a cégek 8 százaléka pedig öt százalék alatt emelt.

A béren kívüli juttatások összegét jóval kevesebb cég, a megkérdezettek alig több mint negyede növelte, és csupán 3 százalék az, aki idén vezette be a cafetériát - tájékoztattak. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy ebben a kérdésben paradigmaváltás körvonalazódik: a cégek 39 százaléka már mérlegeli, hogy béren kívüli juttatás formájában segítse munkavállalóit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A béren kívüli juttatások lehetőségével egyébként a felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede él, ezenbelül az 500 főnél több embert foglalkoztató cégek 92 százaléka, a kkv-k csaknem 70 százaléka. A cég kérdéseire idén májusban 100 vállalkozás humánerőforrás-vezetője válaszolt, a kutatás nem tekinthető reprezentatívnak.

Az Edenred tájékoztatása szerint a szolgáltatásaikat és fizetési megoldásaikat több mint 50 millió munkavállaló, 850 ezer munkáltató és 2 millió kereskedelmi partner használja a világ 45 országában.

Fotók: Getty Images

Így éreznek a magyarok a munkahelyükkel kapcsolatban

Egy felmérés szerint stabilnak érzik az állásukat a magyar munkavállalók.

Ezt is szeretjük