Ezért váltanak munkahelyet a magyarok: 3 döntően befolyásoló tényező

Az EY nemzetközi felmérése szerint növekszik a munkaerő-vándorlás.

GettyImages-1286871411
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tízből négy munkavállaló egy éven belül felmondana a munkahelyén, többségük egy jobban fizető állás kedvéért váltana - közölte az EY nemzetközi tanácsadó cég a 22 országban több mint 1500 munkáltató és 17 000 dolgozó bevonásával készült nemzetközi kutatása alapján.

Miért keresünk új munkahelyet?

Kiemelték, a foglalkoztatók kétharmada szerint felgyorsult a munkaerő elvándorlása. Az új pozíciót keresők leginkább magasabb fizetésért, a rugalmas munkavégzésért, illetve a karrierjük előmozdítása érdekében néznének más lehetőség után. A megkérdezettek 43 százaléka 12 hónapon belül felmondana, közülük is kiemelkednek a fiatalabb korosztálynak számító Y és Z generáció tagjai, akiknek közel a fele nyitott arra, hogy továbbálljon.

A beosztottak nagy része szerint elsősorban béremeléssel lehetne elejét venni a munkahelyi fluktuációnak, ezzel azonban csak minden ötödik munkaadó ért egyet - írják a közleményben. A home office világszintű elterjedésének hatására a foglalkoztatóknak már csak negyede szeretné, ha a beosztottak a teljes munkaidőt az irodában töltenék. A kollégák döntő többsége pedig minimum heti két napot dolgozna távmunkában - mutatta ki a felmérés.

Fotók: Getty Images

A te főnököd vajon jó vezető?

A legtöbben álomfőnökre vágynak, de vajon mik a jó vezető jellemzői?

Ezt is szeretjük