Egy évig sem marad meg egy munkahelyen a magyarok negyede - Sokkal többen gondolkodnak a váltáson

Egy felmérés szerint a munkavállalók negyede gyakran vált munkahelyet.

GettyImages-483241371
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A munkavállalók 25 százaléka évente vált munkahelyet, és minden második dolgozó gondolkozik munkahelyváltáson - közölte a Jófogás a hirdetési portál felmérése alapján. A felületükön 2021-ben publikált csaknem 18 ezer álláshirdetést tekintették át a Trenkwalder HR-szolgáltatóval közösen, hogy big data elemzéssel képet kapjanak a hazai munkaerőpiacon végbement tavalyi folyamatokról.

A közlemény szerint az adatok alapján tavaly egy álláshirdetés átlagosan 107 nap alatt pörgött ki, azaz ennyi ideig hirdették az állást a munkaadók, legkevesebb ideig Zala megyében (66 nap), a legtovább pedig Győr-Moson, illetve Komárom-Esztergom megyékben (122 nap). Az álláshirdetések számát tekintve a Jófogáson Budapest (6918) és Pest megye (2769) vezetett, őket Hajdú-Bihar (888) és Bács-Kiskun megye (652) követte.

Draskovits Tímea, a Jófogást üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft. apróhirdetési és ügyfélkapcsolati vezetője a közleményben kiemelte, úgy látják, hogy a legkevesebb álláshirdetést Nógrád, Tolna és Békés megyékben adták fel, míg az álláskeresők száma és a kínálkozó munkalehetőségek közti legnagyobb eltérés Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt.

A Jófogás közölte, a szakmunkás, a fizikai és segédmunkás, a mezőgazdaság, valamint a szállítás/logisztika területein elérhető álláshirdetéseket összesítve a keresgélők csaknem egyharmada külföldi álláshirdetések után is érdeklődött.

Fotók: Getty Images

A te főnököd vajon jó vezető? Az ideális felettes 8 alapvető jellemzője

A legtöbben álomfőnökre vágynak, de vajon mik a jó vezető jellemzői?

Ezt is szeretjük