Döbbenetes külsejű halat fogtak ki egy francia folyóból: fotó készült a különleges állatról

Nézd meg te is a hihetetlen kinézetű állatot.

Fehér harcsa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ritka külsejű halat fogott ki egy német horgász nyaralás közben a francia Petit-Rhône folyóból.

Sven Dombach horgára ugyanis egy megtermett fehér harcsa akadt. A nem evilági külsejű állatról több képet is készített a horgász, amelyeket a Facebook-oldalán osztott meg.

Fehér harcsa

A Sven Dombach nevű horgász már rengeteg harcsát kifogott az elmúlt évtizedekben, ám a legutóbbi nyaralása alkalmával egy igazán különleges példány akadt a horgára. 

A horgász épp megpihent a hosszú túrái után, és csak kikapcsolódásként ült le a Petit-Rhône folyó partjához egy kis pecázásra. Ő döbbent meg a legjobban, amikor sikerült kifognia egy óriási fehér színű harcsát. A nem mindennapi fogásról képek is készültek, melyeket a férfi a Facebook-oldalán osztott meg.

Bár a külseje alapján a legtöbben azt feltételeznék, hogy a hal albínó, ez a Pecaverzum cikke szerint nem teljesen fedi az igazságot, ugyanis az albínóknak nincs semmilyen színanyaguk, a szemük pedig piros.

A halakban legtöbbször négy festékanyag tud szintetizálódni: a fekete melanin, a gyöngyházfényű guanin, a vörös eritrofill és a narancsszínű xantofill. Mivel az albínókban ezek közül nincs meg egyik sem, a testükön nincs semmilyen szín, írja a portál.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Hihetetlen fotókat készít a halász a hálójába akadt, bizarr teremtményekről: mintha nem is ebből a világból származnának

Még mindig rengeteg titkot rejt az óceánok világa.

Hihetetlen fotókat készít a halász a hálójába akadt, bizarr teremtményekről: mintha nem is ebből a világból származnának

Még mindig rengeteg titkot rejt az óceánok világa.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük