Döbbenetes külsejű halat ábrázoló fotó terjed az interneten: megfejtették az eredetét

Hihetetlen látvány.

Gorillafejű hal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Futótűzként terjed az interneten egy fotó, ami egy gorillafejű halat ábrázol. Az állatról többen azt állították, hogy képes a szárazföldön lélegezni, és bálnahúson él.

A kép állítólag a Karibi-térségben található, Trinidad szigetén készült, ahol a hal egy helyi halász hálójába akadt bele. A fotót és a hozzá kapcsolódó információkat persze sokan szkeptikusan fogadták. 

Gorillafejű hal

A bizarr külsejű halat ábrázoló kép kikerült a Mike Holston nevű Instagram-felhasználó oldalára, ami egy egész lavinát indított el. A közösségi médiában önmagára csak "Valódi Tarzanként" hivatkozó vadállatgondozó influenszer Mike Instagram-oldala több mint 6,7 millió követővel rendelkezik, így amikor kikerült rá a különös fotó, az rengeteg emberhez elért. 

A képhez csatolt furcsa leírás alapján az egy gorillahalat ábrázol, amelynek felnőtt példányai hatalmasra nőhetnek. Az állatok a bejegyzés szerint bálnahússal táplálkoznak.

Az internetezők jelentős része természetesen szkeptikusan fogadta a bejegyzést, a kommentekből kiderül, hogy a Google-on semmilyen információt nem lehet találni a gorillahalról, és nincsenek róla más fényképes bizonyítékok sem. 

"A fotó hamis, és egyértelműen képmanipuláció eredménye. Valaki Photoshop segítségével rászerkesztette egy gorilla arcát egy normális halas fotóra" - írta a  Llanelli Herald magazin az esettel kapcsolatban. 

A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy nem csoda, hogy a közösségi médiában sokan bedőltek a képnek, hiszen az elég meggyőzőre sikerült.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ilyet korábban még soha nem láttak a tudósok az óceán mélyén: rendkívüli videót készítettek az esetről

Új rekordot állítottak fel a tudósok.

Ilyet korábban még soha nem láttak a tudósok az óceán mélyén: rendkívüli videót készítettek az esetről

Új rekordot állítottak fel a tudósok.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük