Hihetetlen fotókat készít a halász a hálójába akadt, bizarr teremtményekről: mintha nem is ebből a világból származnának

Még mindig rengeteg titkot rejt az óceánok világa.

Bizarr mélytengeri teremtmények
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Földünkön található óceánok több mint 80 százaléka még mindig felfedezetlen. Tudományos körökben gyakran ismételt közhely, hogy még a Mars és a Hold felszínéről is többet tudunk, mint a saját bolygónk óceánfenekéről.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon mit rejthet a mélység. Milyen különös lények lapulhatnak az óceán mélyén? Az orosz  Roman Fedorcov Instagram-oldala ad egy kis ízelítőt ebből a rejtélyes és felfedezetlen világból.  

Bizarr mélytengeri teremtmények

Roman Fedorcov egy orosz mélytengeri halász és fotós, aki a Barents-tengert járja a hajójával, és előszeretettel dokumentálja a hálójába akadó, különös élőlényeket. 

A halász az élete nagy részét a tengeren tölti, és serényen posztolja a több mint 650 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalára a bizarr fogásairól készült felvételeket. Összegyűjtöttük a legérdekesebb képeket.

Ez a Novaja Zemlja-szigetcsoport közelében kifogott, sárgaszemű, pöttyös lény például egy dinoszauruszt juttatott a halász eszébe.

 Ez a szürkés élőlény egy horrorfilm egyik karaktere is lehetne. 

Ez a nem mindennapi, kigúvadt szemű hal újév napján akadt a halász hálójába. 

Nem ijesztő az összes mélytengeri lény, vannak köztük kifejezetten aranyosak is. 

 Ez a furcsa élőlény akár egy másik bolygóról is érkezhetett volna.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ritkán látni ennyire szép képeket az óceánokról: ezek lettek idén a legjobb fotók

Gyönyörű és egyben elgondolkoztató képek készültek az óceánok világáról.

Ritkán látni ennyire szép képeket az óceánokról: ezek lettek idén a legjobb fotók

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük