Gyönyörű szépek ezek az albínó állatok - A hófehér páva olyan, akár egy mitikus lény

Az albínó állatok pigmenthiánnyal jönnek a világra, ezért fehér színűek.

Albínó állatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudjuk, hogy a páva szemet gyönyörködtető kék és zöld árnyalatú tollazattal rendelkezik, éppen ezért akad el az ember lélegzete egy hófehér láttán: ilyenek az albínó példányok.

Az albinizmus a színanyag-termelődés veleszületett zavara, melynek hatására az érintett egész testén vagy annak egy részén hiányzik a pigmentáció. Albínók az emberek és az állatok között egyaránt előfordulnak, utóbbiak esetében a bőr, szőr illetve tollazat teljesen vagy részben hófehér. A páván túl számos faj hordozza a meglepő, különleges, és olykor akár földöntúli külsőt eredményező tulajdonságot. A következő képeken nyolc példát mutatunk különböző állatok albínó állataira.

8 albínó állat

Páva, krokodil, kenguru, mókus és kígyó: a nyolc állat között ezek is szerepelnek majd, érdemes végiglapozni a képeket és rácsodálkozni a hófehér albínókra.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük