Van állat, aminek 3 szíve van, és van, amelyik visszanöveszti a lábait - 10 meglepő tény az állatvilágból

Ezekről a különös állati tulajdonságokról még biztosan nem hallottál.

GettyImages-1168201315

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem túlzás azt mondani, hogy az állatvilágnál színesebb dolog nincs a Földön. Mintegy 8,7 millió ismert faj létezik, de a világon élő fajok 80 százalékát még fel sem fedezték.

A már megismert állatokról azonban, hála a természettudósoknak, egyre és egyre többet tudunk. Egyik-másik olyannyira különleges és rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik, hogy első hallásra vagy olvasásra alig hiszi el az ember. A következőkben egy-egy meglepő tényt sorolunk fel tíz állatfajról.

Érdekességek az állatvilágból

Óriáspolip - Ezeknek az izgalmas, küllemüket mesterien variáló állatoknak nem egy, hanem egyszerre három szívük is van.

Panda - A pandák naponta 12-28 kilogramm bambuszt fogyasztanak el. Ez azért szükséges, mert ennek a növénynek nagyon alacsony a tápanyagtartalma. Ahhoz, hogy szervezetük szükségleteit biztosítsák, kénytelenek ilyen sokat enni belőle.

Gepárd - A világ leggyorsabb állata a gepárd. A macskaféle futás közben akár a 120 kilométer per órás sebességet is eléri.

Axolotl - A kis, rózsaszínes élőlény akár ötször is képes visszanöveszteni végtagjait vagy szerveit.


Szarvas gyík 
- A szarvas gyík vért spriccel ki a szeméből, így védekezik a rá támadó ragadozók ellen.

Koala - A koalák akár napi 22 órát is alszanak. Ennek két oka van. Az egyik az, hogy az általuk fogyasztott eukaliptuszlevél toxinokat tartalmaz, valamint magas a rosttartalma, így nehéz megemészteni. Ahhoz, hogy képesek legyenek rá, sok energiát kell megspórolniuk.

Grönlandi cápa  - A grönlandi cápák a világ leghosszabb életű állatai. A legidősebb ismert cápa 392 éves lehet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció


Szúnyog
- A világ leghalálosabb állata nem a cápa vagy a tigris, hanem a szúnyog. A WHO szerint évi 725 ezer ember hal meg szúnyogok terjesztette betegségekben.

Óriás hangyászsün - Ez az állat akár 35 ezer hangyát és termeszt is képes elfogyasztani naponta. Ehhez a művelethez hosszú, ragadós nyelvét használja, amellyel egyszerűen felnyaldossa a rovarokat.

Japán makákó - Ezek a majmok élőhelyüknél fogva sok hóval találkoznak. Szabadidejükben meglepő módon szívesen hógolyóznak.

További állati érdekességek

Korábbi cikkünkben is különös állati tulajdonságokat soroltunk: tudtad, hogy a vidrák kézen fogva alszanak? Olvass további izgalmas tulajdonságokról!

Ezt is szeretjük