Van állat, aminek 3 szíve van, és van, amelyik visszanöveszti a lábait - 10 meglepő tény az állatvilágból

Ezekről a különös állati tulajdonságokról még biztosan nem hallottál.

GettyImages-1168201315
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem túlzás azt mondani, hogy az állatvilágnál színesebb dolog nincs a Földön. Mintegy 8,7 millió ismert faj létezik, de a világon élő fajok 80 százalékát még fel sem fedezték.

A már megismert állatokról azonban, hála a természettudósoknak, egyre és egyre többet tudunk. Egyik-másik olyannyira különleges és rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik, hogy első hallásra vagy olvasásra alig hiszi el az ember. A következőkben egy-egy meglepő tényt sorolunk fel tíz állatfajról.

Érdekességek az állatvilágból

Óriáspolip - Ezeknek az izgalmas, küllemüket mesterien variáló állatoknak nem egy, hanem egyszerre három szívük is van.

Panda - A pandák naponta 12-28 kilogramm bambuszt fogyasztanak el. Ez azért szükséges, mert ennek a növénynek nagyon alacsony a tápanyagtartalma. Ahhoz, hogy szervezetük szükségleteit biztosítsák, kénytelenek ilyen sokat enni belőle.

Gepárd - A világ leggyorsabb állata a gepárd. A macskaféle futás közben akár a 120 kilométer per órás sebességet is eléri.

Axolotl - A kis, rózsaszínes élőlény akár ötször is képes visszanöveszteni végtagjait vagy szerveit.


Szarvas gyík 
- A szarvas gyík vért spriccel ki a szeméből, így védekezik a rá támadó ragadozók ellen.

Koala - A koalák akár napi 22 órát is alszanak. Ennek két oka van. Az egyik az, hogy az általuk fogyasztott eukaliptuszlevél toxinokat tartalmaz, valamint magas a rosttartalma, így nehéz megemészteni. Ahhoz, hogy képesek legyenek rá, sok energiát kell megspórolniuk.

Grönlandi cápa  - A grönlandi cápák a világ leghosszabb életű állatai. A legidősebb ismert cápa 392 éves lehet.


Szúnyog
- A világ leghalálosabb állata nem a cápa vagy a tigris, hanem a szúnyog. A WHO szerint évi 725 ezer ember hal meg szúnyogok terjesztette betegségekben.

Óriás hangyászsün - Ez az állat akár 35 ezer hangyát és termeszt is képes elfogyasztani naponta. Ehhez a művelethez hosszú, ragadós nyelvét használja, amellyel egyszerűen felnyaldossa a rovarokat.

Japán makákó - Ezek a majmok élőhelyüknél fogva sok hóval találkoznak. Szabadidejükben meglepő módon szívesen hógolyóznak.

További állati érdekességek

Korábbi cikkünkben is különös állati tulajdonságokat soroltunk: tudtad, hogy a vidrák kézen fogva alszanak? Olvass további izgalmas tulajdonságokról!

Ezt is szeretjük