8 kis testű kutyafajta, ami lakásban is békésen elvan: kicsi a mozgásigényük, aprók és nagyon aranyosak
Ezek a kutyusok ideális társak lehetnek lakásban élőknek.

GettyImages-1278417154
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valaki szeretne egy kutyát, számára igazi áldás a kert, hiszen ezek az állatok szeretnek a szabadban lenni és szabadon mozogni. Szerencsére akkor sem kell lemondani a négylábú kedvencről, ha az ember lakásban él, és nem rendelkezik udvarral.

Egyes fajták lakásban is jól érzik magukat, kisebb mozgásigényük és nyugodt temperamentumuk miatt nem zavaró számukra a kisebb alapterület. Természetesen egészsége és jó kedélye érdekében minden kutyának szüksége van valamennyi mozgásra, sétára, tehát nincs olyan fajta, amely 0-24-ben jól érezné magát a négy fal között. Arról se feledkezzünk meg, hogy sok odafigyelést, anyagi és időráfordítást, szellemi lefárasztást, a hosszabb szőrű fajták pedig rendszeres fésülést is igényelnek. Aki kutyát fogad örökbe, felelősséggel tartozik - cserébe viszont sok-sok kedvességet és szeretetet kap.

8 kis testű faj lakásba

Ezek a kis testű fajták rendkívül aranyosak: érdemes átgondolnod, hogy kölyökkutya vásárlása helyett menhelyi, mentett kutyát fogadj örökbe. És ne feledd azt se, hogy a keverékek éppolyan okosak, taníthatók és szeretetre éhesek, mint törzskönyves társaik! Ha mégis a fajtiszta kiskutya mellett döntesz, csak megbízható, leinformálható, felelős tenyésztőtől, soha ne szaporítótól vegyél kutyust!

Ezt is szeretjük