Hátborzongató külsejű mélytengeri lényeket sodort partra a víz Oregonnál: a kutatók is tanácstalanok

Fotó is készült az egyik halról.

Mélytengeri halak Oregon partjainál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több furcsa külsejű mélytengeri halat is kisodort az óceán Oregon partjaira az elmúlt hetekben, derült ki a 24.hu cikkéből.  

A furcsa jelenségre egyelőre a kutatók sem találtak magyarázatot.

Mélytengeri halak Oregon partjainál

Az oregoni nemzeti parkok Facebook-oldala különös bejegyzést posztolt a múlt hét elején, amelyből kiderült, hogy az elmúlt időszakban több Alepisaurus ferox fajtájú hal tetemét is megtalálták Oregon különböző óceánpartjain.

Az Alepisaurus feroxok leggyakrabban trópusi és szubtrópusi vizekben fordulnak elő 200-1000 méteres mélységben. Az egyik partra mosott egyed még életben volt, amikor rátaláltak, és sikerült épségben visszajuttatni az óceánba.

A különleges mélytengeri halak akár 2 méter hosszúra is megnőhetnek, hátukat hosszú, jellegzetes úszó díszíti. Az egyedek meg tudják változtatni a nemüket a szaporodás érdekében, ráadásul kannibalizmus is jellemző rájuk. 

Arra egyelőre a szakértők sem tudtak kielégítő magyarázattal szolgálni, hogy mi okozta az elmúlt időszak partra sodródásait, de többen egy nagy viharra gyanakszanak. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Hihetetlen fotókat készít a halász a hálójába akadt, bizarr teremtményekről: mintha nem is ebből a világból származnának

Még mindig rengeteg titkot rejt az óceánok világa.

Hihetetlen fotókat készít a halász a hálójába akadt, bizarr teremtményekről: mintha nem is ebből a világból származnának

Még mindig rengeteg titkot rejt az óceánok világa.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük