Így védekezz az energiavámpírok ellen!

Neked is van olyan ismerősöd, akitől rendszerint erőtlennek érzed magad? Most megtudhatod, hogy védekezhetsz az energiavámpírral szemben!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Energiavámpírnak minősül minden olyan személy, aki megköveteli, hogy foglalkozz vele, de a találkozást követően általában fáradtnak, enerváltnak érzed magad. Nem létezik egyszerű, univerzális ellenszer az energiavámpírok támadásaival szemben, de van néhány dolog, mely segíthet megnyerni az erőrabló lelki csatákat. Aurád alkotja a lelki támadások elleni védelmi rendszered első vonalát.

Gyengítheti azonban a túlzott diéta, a stressz, a rossz szokások sora - alkohol, dohányzás -, a friss levegő és a mozgás hiánya, de akár a negatív gondolatok is. Minél egészségesebb vagy testileg-lelkileg, annál inkább ellen tudsz állni a lelki támadásoknak. Bemutatunk néhány hatékony módszert, melynek segítségével elkerülheted energiáid megcsapolását.

Energiastabilizáció

Fontos, hogy megkösd energiáidat, illetve ki tudd egyenlíteni őket, de az is lényeges, hogy megszabadulj a félelemtől. A hosszú ideig tartó félelem vagy szorongás olyan destruktív erő, mely felborítja a test belső egyensúlyát, és legyengíti az aurát. A különféle jógagyakorlatok és a meditáció segíthet az egyensúly visszaállításában. Az egyik leghatékonyabb és egyben legegyszerűbb módszer az energia megóvására a teljes jógalégzés.

  • Ülj kényelmes pozícióban, a talpad a földön, és derekad egyenes legyen. Csukd be a szemed, és tedd a jobb kezedet a hasadra.
  • Lélegezz be mélyen. A jobb kezeddel érzed majd, ahogy tüdőd megtelik levegővel. Amint a tüdőd kitágul, a vállad is megmozdul, és a bordáidhoz tapadó izmok megfeszülnek.
  • Engedd, hogy a beérkező levegő megtöltse az orrjáratodat - ez kellemes és könnyű érzést kelt majd. Kétpercnyi jógalégzés után koncentrálj a szívedre, és sugározd ki annak energiáját a kezedre, a bőrödre, a karodra, a hasadra, a lábadra és nemi szervedre. Kétpercnyi jógalégzés után illeszd a nyelved csúcsát a szájpadlásodra, a fogaid mögé, és a kezedet tartsd pontosan magad előtt. Minden kilégzéskor zengesd az OM szócskát, végig, amíg a levegő kifújása tart. Csináld ezt öt percen keresztül, és engedd, hogy ez a hang az egész testedet besugározza.

Fizikai felkészülés

Számtalan dolgot tehetsz testeddel, hogy segítsd megőrizni aurád épségét, a legfontosabb azonban a megfelelő mennyiségű pihenés és lazítás. Ha felváltva feszíted meg és lazítod el minden fontosabb izomcsoportodat, az segít megszabadulni a stressztől. Az ütemes légzés szintén sokan segíthet: a belégzés alatt számolj hatig, és a kilégzés is ugyanennyi ideig tartson.

Egy félórás sós vizes fürdő megtisztítja szervezetedet a mérgektől, de a napon töltött idő is hasznos lehet. A napfény erősíti aurádat, és ellenállóbbá teszi a támadásokkal szemben. Tegyél nagy sétákat a szabadban - legalább addig, míg jó idő van!

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Megfelelő étrend és mozgás

A hal, a zöldségek, a gyümölcsök és a fehér húsok magas rezgésszámú ételek. Megemelik a tested energiaszintjét, és erősítik az aurát. A vörös húsok alacsonyabb frekvenciájúak, lassítják a metabolikus folyamatokat, lebontásuk ezért sok időt vesz igénybe.

A víz igen fontos szerepet tölt be az étrendedben. A táplálkozási tanácsadók szerint is ajánlott legalább napi másfél-két liter folyadékot fogyasztanod. Spirituális szempontból azonban a víz a lelki energia vezetőjeként funkcionál, tehát az elegendő vízfogyasztás segíti az energiavámpírok elleni harcban.

A lelki védelem szempontjából a fizikai gyakorlatok két célt szolgálnak. Egyrészt segítenek neked abban, hogy egészségedet megőrizd - ezzel erősíted aurádat, és védelmi rendszert építesz az energiavámpírok ellen. Másrészt a gyakorlatok mechanikus elvégzésére irányuló figyelem kiegyenlíti lelki energiáidat a fizikai energiáiddal. Szinte bármilyen mozgásformát választhatsz - az úszástól kezdve a kocogáson át a táncig.

Cikkünk Dr. Bruce Goldberg Energiavámpírok című könyve segítségével készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • karma
  • horoszkóp

Szerelmi karma

  • karma
  • aszcendens

Ismerd meg a karmád

Ezt is szeretjük