Mit árulnak el rólad a ráncaid?

Beszédesebbek, mint gondolnád!

A ráncok a személyiségedről és az életmódodról is mesélnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Senkinek nem teljesen sima a bőre, kivéve Nicole Kidmannek pár éve, de azóta ő is rájött, hogy a viaszbábuszerű arc nem tesz jót a karriernek. Az arcon lévő ráncok mesélnek a személyiségről, de az életmódról is.

Az előbbin nehéz változtatni, az utóbbin könnyebb, mindenesetre rengeteg megoldás kínálkozik arra, hogy a bőr finomabb és feszesebb legyen.

Mitől ráncosodunk?

A ránc kialakulása annak köszönhető, hogy a bőrben a kollagénrostok egy idő után nem elég feszesek, nem nyúlnak eléggé, a bőr emiatt betörik adott helyeken, főként ott, ahol a leginkább használatban tartják. A bőr kollagéntartalma sajnos egy idő után mindenképpen csökken, de az egészségtelen életmód, a dohányzás vagy túlzásba vitt napozás csak ront a helyzeten.

Az arcon elsősorban a mimika alakítja ki a ráncokat, ezért lehet arra következtetni, hogy milyen személyisége lehet a ráncok tulajdonosa, de a ráncok jellegéből is lehet olvasni.

Szarkalábak

A szem állandó mozgásban van, a szemekkel fejezzük ki a leginkább az érzelmeket, a hangulatot, a szemek körüli bőr több millió mozgást végez naponta, folyamatosan gyűrődik. Éppen ezért itt alakulnak ki az első ráncok, jobban mondva ránckezdemények. A szarkalábak, ha hosszabbak, akkor nevetőráncnak is nevezzük őket, mert a folyamatos mosolygástól keletkeznek, ha rövidebbek, akkor inkább a hunyorgástól.

Az előbbi derűs, vibráló emberről árulkodik, a rövidebb szem körüli ráncok pedig sokat gondolkodóra, aki gyakran hunyorít. Természetesen a hunyorítást okozhatja a monitorbámulás is.

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

Homlokráncok

A homlokon lévő ráncok akkor alakulnak ki, amikor a bőr már kevésbé feszes, a vízszintes vonalak kritikus vagy kíváncsi személyiségre utalnak, aki mindig felhúzza a szemöldökét. A szemöldökök közötti ráncok erős koncentrálást, illetve szigorúságot feltételeznek. Vagy azt, hogy az illető nem hord napszemüveget, és a napfényben összehúzza a szemét.

Száj körüli ráncok

Ha közvetlenül az ajkak mellett jelennek meg a ráncok, az azt jelenti, hogy valaki folyamatosan feszült, illetve elégedetlenkedik, és akaratlanul is összehúzza a száját. A másik nagy bűnös a dohányzás, hiszen amikor beleszív valaki a cigarettába, összehúzza a száját, ráadásul erőteljesen, és akkor még a kátrány és füst romboló hatásáról nem is beszéltünk.

Az orrtőtől induló ráncok is folyamatos feszültségre utalnak, illetve elégedetlen személyiségre, nem véletlen mondjuk, hogy felhúzza valaki az orrát.

A ráncok mélysége

A ráncok jellege is árulkodó, a felületi, apró ráncokból kiolvasható a vízhiány és a rossz kozmetikumok használata, a mélyebbek pedig a védelem nélküli napozást, a dohányzást jelentik. Ezeket a ráncokat sokkal nehezebb eltüntetni, ha nem lehetetlen.

Mit lehet tenni?

Ártalomcsökkentés - kerülni kell mindent, ami a bőrnek rosszat tesz, ilyen a cigaretta, a kevés alvás, a túl sok alkohol vagy a fényvédő elbliccelése. Hosszú távon ezek olyan károkat okoznak, amiket nagyon nehéz orvosolni.

Lazítás - sokan nem figyelnek a mimikára, de egy kis odafigyelés segíthet. Ha azt érzed, hogy hunyorogsz, lazítsd el a szemed környékét, de ez minden arcrészre alkalmazandó. A meditáció, a tudatos lazítás is rengeteget számít, ilyenkor nincs mozgásban az arc, és akár öt perc is nagyon pihentető lehet.

Válassz jól kozmetikumot - ne a reklámok alapján dönts, ismerd meg az krémek, lemosók összetevőit, és tudatosan vásárolj.

Figyelj a táplálkozásra - az egészségtelen étkezés, elsősorban a nagy mennyiségű szénhidrátbevitel tönkreteszi a bőrt. A cukrot bármilyen formában kerülni kell, emellett fontos az elegendő rost fogyasztása, illetve a vitaminok és ásványi anyagok bevitele. Ezeket érdemes jó minőségű táplálékkiegészítőkkel pótolni. A bőr számára a C-, A-, E-és B-vitaminok a fontosak, emellett a cink és a szelén, valamint az értékes zsírsavak.

Ha fentiekre odafigyelsz, a bőröd minősége hihetetlen mértékben javulni fog, hosszabb távon pedig nagyon jól jársz.

Ezt is szeretjük