Megdöbbentő fotó! Ezt teszi a dohányzás az arcbőrrel
Egy finn oldalon meg lehet nézni, mi a különbség a dohányos és nem dohányos bőr között.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki tudja, hogy a dohányzás árt az egészségnek, és hogy tönkreteszi a bőrt, de érdekes módon a legtöbben ezt nem veszik tudomásul. Lehet, hogy rögtön nem is tűnik fel a cigaretta áldásos hatása, 30-40 évesen viszont már fogja majd a fejét, aki nem rakta le időben.

Egy jövőbeni elképzelt rossz nem tartja vissza az embert, de lehet, hogy másként van, ha rögtön szembesül a dologgal.

A cigarettás dobozokon elhelyezett ronda képek nem igazán váltak be, de talán más a helyzet, ha az ember azt nézheti meg, a külsejére milyen hatással van a dohányzás.

Megdöbbentő fotó

Egy finn weboldalon most mindenki megnézheti, hogy hogyan fog festeni, ha nem hagyja aba a dohányzást. Különböző testájakra lehet kattintani a bal sávban, majd ide-oda húzogatni a középen álló vonalat. A fiatal nő képén kirajzolódik a riasztó eredmény. Ráadásul nemcsak a ráncokkal szembesül az ember, hanem azzal is, hogy a dohányzás miatt megerősödhet a szőr, például a száj körül, vagy hogy megritkulhat a haj. Emellett el is lehet olvasni - angolul -  az eredményeket, például, hogy a nemdohányzóknak ötödannyi ránca van, mint a pöfékelőknek. Csodálkozunk, hogy kimaradt a narancsbőr.

A kép természetesen Photoshoppal készült, de nagy kutatás előzte meg, nem hasra ütve rajzolgatták be a ráncokat és a sárga fogakat az egyébként nagyon csinos északi lányra.

Miért ártalmas a dohányzás?

Egyetlen szippantással is több ezer toxikus anyag landol a tüdőben, ami a véráramba kerülve eljut mindenhová. Ezek az anyagok, valamint a kátrány és a füst eltömik az ereket, a vér nem szállít elég oxigént a sejtekbe. A dohányzás ezenkívül elszaporítja a szabadgyököket, amelyek megtámadják az egészséges sejteket. Ez a folyamat az öregedés egyik motorja. A nikotin semlegesítéséhez ráadásul rengeteg C-vitamin is kell, emiatt a bőr hamarabb megereszkedik, mivel nem termelődik újra rendesen a kollagén.

Ezt is szeretjük