3 alábecsült összetevő, amitől pedig ránctalan lesz a bőröd
Tanulmányozd az összetevőlistát, és keresd ezeket az összetevőket a címkén.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki szeretné a lehető legjobbat a bőrének. Ehhez nem is kell mást tenni, csupán tanulmányozni a használni kívánt kozmetikumok listáját. Ma már nem lehet kifogás az, hogy nem tudjuk valamiről, milyen bajt okoz, hiszen az internet tele van információval.

A kőolajszármazékok, a sodium lauryl sulfate és egyebek mind ismertek bőrkárosító hatásukról, és sokszor olyan kozmetikumokban is ott vannak, amikről az ember azt gondolná, hogy natúrnak számítanak.

Ismeretlen ránctalanítók

Persze nemcsak az ártalmas dolgokat kell felismerni, hanem azokat az összetevőket is, amelyek jók a bőrnek, hidratálnak, ránctalanítanak. A legtöbben ismerik az aqua, a butyrospermum parkii vagy a theobroma cacao szavakat, vizet és növényi vajakat takarnak, amelyekről lehet tudni, hogy jó, ha ott vannak egy krémben. De melyek azok az összetevők, amelyek kicsit misztikusabban hangzanak?

Allantoin a szép bőrért

Az allantoin egy heterociklusos szerves vegyület, amely többféleképpen fejti ki áldásos hatását: nedvesítő, növeli az extracelluláris mátrix víztartalmát, gyorsítja az elhalt bőr külső rétegeinek lehámlását, simítja a bőrt, elősegíti a sejtosztódást és a sebgyógyulást, gyulladásgátló, bőrvédő hatása van. (Forrás: Wikipédia) Természetes és szintetikus formája is biztonsággal használható.

Beta-hidroxi savak

A hámlasztás jó dolog, öregedésgátlásra, a felső elfáradt bőrréteg eltüntetésére az AHA, vagyis az alpha-hidroxi savakat használják. Aki viszont az aknét szeretné eltüntetni, az használja a baktériumölő béta verziót. Fontos, hogy ne keverd össze a tartósítószerként használt butil-hidroxi-anizollal, sajnos a rövidítésük, BHA, ugyanaz, így inkább a teljes nevet keresd.

Ránctalanító niacinamide

A niacinamide a B3-vitamin egy komponense, segíti a bőr vízfelvevő képességét, serkenti a kollagántermelést, ami 25 éves kor felett különösen fontos, finomítja a bőrképet, ránctalanító hatású. Van olyan szakértő, aki szerint enélkül nem is érdemes ránctalanító krémet venni.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük