Elképesztő fotók! Ennyit fiatalodhatsz, ha négy hétig nem iszol
Egy angol hölgy vállalta, hogy egy hónapig nem iszik alkoholt. Az eredmény félelmetes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alkoholnak elenyészően kevés pozitív hatása van amellett, hogy tönkreteszi a szervezetet. Egyes szakértők azt mondják, hogy egy-egy pohárnyi vörösbor jót tesz a szívnek, de az tényleg csak egy nagyon kevés lehet.

Ezzel szemben a felnőtt lakosság nagy többsége nem áll meg heti kétszer egy deci vörösbornál, hanem sokkal tovább megy ennél. Így tett egy angol nő, Laura is, aki heti öt nagy pohár vörösbort fogyasztott.

A Daily Mail felkérte, hogy mondjon le róla, és megnézték, hogy hat a külsejére a dolog.

Mit művel az alkohol a szervezettel?

A hivatalosan meghatározott, még elfogadható mennyiség nőknél 14 egység - egy egység egy pohár sörnek, egy deci bornak vagy három cent töménynek felel meg. Elvileg ennyi még nem jelent alkoholizmust, de ez a felső határ, és valljuk be, az, ha valaki megiszik minden nap két kupica pálinkát vagy heti két üveg bort, mégiscsak érdekes.

Azt, ha valaki rendszeresen iszik, könnyen meg lehet állapítani. A bőre pirosas, a felülete száraz, ugyanakkor pattanások tarkíthatják, az egész összkép távol áll az egészségestől.

Ez amiatt van, hogy a túlzott alkoholfogyasztás elvonja a szervezetből a vizet, dehidratálja a bőrt, rosszat tesz a keringésnek, a test vitaminokat, valamint ásványi anyagokat használ az ivászat okozta károk eltakarítására, így ezek nem tudják felépítő funkciójukat ellátni. Az arc emellett felpuffad, ödémás lesz, a táskák nagyobbak a szem alatt. 

Laurának láthatóan nemcsak az alkohol okoz problémát, az elhízás sincs jó hatással a bőrre, de már pár nap múltán csökkent a pirosság, simább lett a bőr.

A negyedik hét végére az arc teljesen kitisztult, feszesebb lett, a szemek nagyobbnak tűntek, mert nem duzzadtak a szemhéjak, emellett fehérebbek, sőt, mintha Laura le is adott volna némi súlyfelesleget. Elmondta, hogy nemcsak az arcán érezte a pozitív változást, de a keze bőre sem olyan száraz, és a korpásodása is csökkent.

Az alkohol nemcsak a bőrre van káros hatással, de mindenféle egyéb egészségügyi kockázata is van, és Magyarországon évente tízezer ember hal bele a túlzott alkoholfogyasztás következményeibe.

Ezt is szeretjük