Fogott egy hajkefét, és tökéletes ombre hajat festett házilag
Mintha fodrász munkája lenne
Nézd meg, milyen egyszerűen elkészítheted saját ombre festésed!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több módszer is létezik, hogy tökéletes ombre vagy bayalage tincseket fess magadnak házilag, ám a legegyszerűbb mind közül valószínűleg a következő eljárás, melyet fodrászok is gyakran alkalmaznak.

Az ombre különlegessége, hogy a hajszín nem egységes, hanem kettő, de néha több árnyalatból is áll. A legtöbb esetben a haj tövei sötétebbek, míg a végek világosabb színeket kapnak, ám az árnyalatok közt nem húzódik éles vonal. Ennek ellenére fontos leszögeznünk, hogy az ombre elkészítésére is vonatkoznak a hajfestés megszokott szabályai, melyek a következők. 

Tökéletes ombre otthon

  • A hajadat a természetes zsírréteg óvja a festék roncsoló hatásától, így sohase fess frissen mosott vagy vizes hajra.
  • Tartsd be a használati utasítást, mindig használj kesztyűt, és végezd el az előírt allergiatesztet.
  • Csak olyan ruhában fess hajat, amit nem sajnálsz. 
  • Teríts a válladra egy törölközőt.
  • Sohase keverj hajfestéket fémtálkában.
  • Csak könnyen tisztítható, letörölhető felület közelében, például fürdőszobában alkalmazd a festékeket.
  • Ha végeztél, használj festett hajra készült hajápolókat, például balzsamot és hajhabot, míg ha hőformázó eszközök kerülnek a kezedbe, mindig gondoskodj a hajad magas hőmérséklettel szembeni védelméről.
  • A hajadat amennyire csak lehet, langyos, de inkább hideg vízzel öblítsd át.

Az ombre tincsek festéséhez némi alufóliára, csatokra vagy gumikra és egy hajkefére lesz szükséged, ám egy, a fodrászok által is használt vékony elválasztó fésű és egy ecset is megkönnyíti a dolgodat. Ha aggódsz, hogy a hátsó részt elrontod, kérj meg valakit, hogy segítsen!

Első lépésben fésüld ki jó alaposan a hajad, és válaszd kisebb csoportokra gumik vagy csatok segítségével. Szeleteld fel az alufóliát kisebb darabokra. Segít a természetesebb hatás elérésében, ha a darabok kissé különböző méretűek. Ezután keverd ki a hajfestéket, és válaszd ki az első tincset, melyet érdemes oldalról, alulról kihúzni. Ezt követően innen haladj végig a teljes hajon, a következő technikát alkalmazva minden fürtnél.   

A hajkefe segítségével fésüld a tő felé, tupírozva a tincset, hogy jó borzas legyen, így különböző hosszúságon éri a szálakat a festék, és nem lesz éles választóvonal a színek között. Vidd fel a festéket az ecset segítségével úgy, hogy mindig a tő felé irányuló mozdulatokkal dolgozol. Végül tekerd fóliába a hajfürtöt.

Érdemes gyorsan haladni festéssel, legalább annyira, hogy ne teljen el 15 percnél több az első és az utolsó tincs között, majd miután végeztél, várd meg a festék dobozán előírt időt, és csak utána öblítsd ki, balzsamozd át a hajad. 

Első festéshez ajánlott a hajszínedtől nem túlzottan különböző festéket választani. Ha úgy látod, sárgásra sikerült a szőkítés, használj őszbemosó sampont vagy hamvas szőke festéket a hajad teljes hosszán az előírt hatóidő nagyjából feléig, így ezüstösebbé teheted az árnyalatokat. 

Ezt is szeretjük