Mennyi alkoholt iszol hetente? Így fog kinézni a bőröd 10 év múlva

Néhány megdöbbentő erejű fotó a káros életmód bőrre gyakorolt hatásáról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A bőr sajnos egyre csak öregszik, 25 éves kor után kezdi elveszteni a feszességét, bármit is csinál az ember, de a folyamat nagyon könnyen felgyorsítható különböző dolgokkal.

Összeszedtük a legnagyobb bőrkárosítókat, és megmutatjuk, hogy teszik tönkre a bőrt egy bizonyos idő alatt, ez talán többeket egészségesebb életmódra sarkall, hiszen amíg nem látja valaki magán a konkrét eredményt, nem biztos, hogy változtat. Amikor meg látja, akkor már mindegy. Tanulj mások kárán.

Mit tesz a bőrrel az alkohol?

Egy pohár vörösbor, mert egészséges, egy koktél a lányokkal, egy kis sör, mert éppen meleg van. Sok ember sokkal többet iszik, mint gondolná.

Ráadásul sokan az egészség jegyében teszik, pedig mára bebizonyosodott, hogy egy pohár vörösbor elenyésző mennyiségű antioxidánst tartalmaz, így abból nagyon sokat kellene meginni, hogy a rezveratrol nevű anyaghoz megfelelő mértékben hozzájuss.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy brit anyuka vállalta, hogy négy hétig nem iszik, és minden héten lefotózta magát. Mi most az utolsó és az első képet mutatjuk be, hogy látszódjon, mi lenne, ha újra inni kezdene.

Mit tesz a cigaretta a bőrrel?

Mindenki tudja, hogy a dohányzás nagyon, nagyon egészségtelen, és bár a dohányboltok nyitásával csökkent a cigizők száma, még sokan gyújtanak rá. A ronda képek nem biztos, hogy sokat érnek, de talán egy előtte-utána fotó elgondolkodtatja az embert. Egy finn weboldal gyűjtötte össze a cigaretta látható hatásait, például az arcon.

Mit tesz a nap a bőrrel?

Bizonyos mértékű napozás jót tesz a bőrnek, csökkenti például az aknés tüneteket vagy a keratosis pilaris tüneteit, és a D-vitamin-termelés miatt is nagyon fontos, de a mértéktelen napfürdőzés, fényvédelem nélkül hihetetlen mértékben öregíti a bőrt. Pigmentfoltok és ráncok formájában kell majd a vámot fizetni. Ezen a videón nagyon jól látszik, hogy már akkor is ott a rombolás, amikor a felszínen még nem látszik. De ide kattintva egy elég döbbenetes fotót is megnézhetsz.

Ezt is szeretjük