3 egészségesnek hitt édesítő, ami felgyorsítja a ráncosodást

A szem, száj és homlok környékén

A cukor ráncokat okoz, mindegy, milyen formában eszed.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukor nemcsak hizlal, de a bőrt is tönkreteszi, elmerevíti a kollagénrostokat, a bőr kevésbé lesz rugalmas, és könnyebben törik, a törésből pedig hamar ráncok lesznek.

Elsőként az arcon a szemek körül, a homlokon és a száj körül jelennek meg, hiszen itt a legaktívabb a mimika. De a cukor okozza a narancsbőrt is, jobban mondva a szénhidrát. A kristálycukorról mindenki tudja, hogy egészségtelen, de vajon az egészségesnek beállított alternatívákkal mi a helyzet? Mennyire ártanak a bőrnek?

Egészségesnek hitt édesítők

Barna cukor

Kezdjük mindjárt a legelterjedtebbel, a barna cukorral. Sokan azt hiszik, hogy azért mert barna, már egészséges is. Sajnos ez nincs így, ugyanolyan szénhidrát, mint fehér társa, esetleg maradtak benne nádcukorrostok. A bőr szempontjából teljesen mindegy a cukor színe.

Méz

A méznek számos előnyös tulajdonsága van, gyulladásgátló, tele van vitaminokkal és értékes aminosavakkal, megfázás esetén segíti a fertőzés leküzdését, külsőleg mindenféle bőrproblémára jó, de sajnos felszívódás szempontjából nem jelent sok különbséget  a fehér cukorhoz képest, így nem jó ötlet lecserélni egy az egyben mézre a cukrot, mert ugyanúgy ott marad a narancsbőr a fenéken. Egészségügyi célzattal fogyassz néha egy-egy kanálnyit, de ne ezzel édesíts.

Szirupok

Az agavé, a juhar- vagy a rizsszirup sajnos nagyon magas koncentrációban tartalmaz fruktózt, ami ugyanúgy megemeli a vércukorszintet és ugyanúgy lerakódik a szervezetben, mint a sima fehér cukor. Így sajnos egyik sem jelent jó alternatívát, csak felesleges üres kalóriát tápérték nélkül.

Mit válassz helyette?

Szerencsére sok alternatíva kínálkozik, az egyik az, hogy ha lemondasz az édesítésről, és bár állítólag az ízlelés egy idő után csodálatos lesz, kevesen akarnak lemondani róla. A nyírfacukor a legelterjedtebb, de az eritrit is jó választás, ez a két cukoralkohol kevés kalóriát tartalmaz, a sztívia növényből nyert kivonat is népszerű. A mesterséges édesítőszerek helyett inkább ezeket válaszd, ha szeretnéd sokáig megőrizni a bőröd feszességét.

Ezt is szeretjük