Minden idők 3 legjobb ránctalanító trükkje
Ha szép, sima bőrre vágysz, csupán néhány egyszerű trükköt kell bevetned, és még sokáig fiatal maradhatsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az öregedés és a ráncosodás sajnos nem állítható meg, de a folyamat különböző praktikákkal lassítható, az idő jelei pedig eltüntethetőek az arcról, ha nem is 100%-ban.

Ami a legjobb az egészben, hogy nem kell drága kezelésekre költeni, se tízezres krémekre, csupán minimálisan odafigyelni az életmódodra.

Ha ezt megteszed, nemcsak a ráncok alakulnak ki később, de a bőröd is rózsaszín és ragyogó lesz.

Táplálkozz okosan!

A bőr öregedése természetes dolog, azonban nem mindegy, milyen ütemben következik be. A folyamatot sok minden felgyorsíthatja, de a káros szabadgyökök a legfőbb felelősnek tekinthetőek, mivel megtámadják a szervezetben az egészséges sejteket. Ezek ellen hatnak az antioxidánsok, melyek közömbösítik a szabad oxigéngyököket.

A vitaminok legtöbbje antioxidánsként viselkedik, és segít a bőrt fiatalon tartani, de emellett számos más kedvező hatással is rendelkeznek. A C-vitamin különösen jó hatással van a felhámra.  Néhány gyümölcs különösen gazdag antioxidáns vegyületekben, és vannak receptek, melyek koncentráltan tartalmazzák ezeket. Ha tehát elegendő szabadgyök-közömbösítőt fogyasztasz, a bőröd is ragyogni fog.

Mérsékeld a rizikófaktorokat

Egy-egy görbe éjszaka maximum fejfájást okoz, ráncokat nem, ha azonban sokszor nézel a pohár fenekére, vagy éppen keveset alszol, akkor évekkel tűnhetsz öregebbnek a valós korodnál. A dohányzásról mindenki tudja, hogy bőrroncsoló, de lehet, hogy épp a szépségápolással teszed tönkre a bőrödet! Az éjszaka a pihenésé, de még ekkor is történhet veled olyasmi, aminek a bőröd nem örül. Lehet, hogy eddig nem jutott eszedbe, de a cukor nemcsak a kilóid, hanem a ráncaid számát is szaporítja. A napozásról és a szoláriumról is többször megírtuk már, hogy a bőr legádázabb ellenségei, és nem szabad félvállról venni a kérdést.

Ha fentieket kiiktatod az életedből, vagy legalábbis mérsékeled jelenlétüket, máris sokat tettél annak érdekében, hogy a negyvenes-ötvenes éveidben is jó minőségű és tömör legyen a bőröd.

Helyes ápolás

Mindenki tudja, hogy a bőrt hidratálni kell, a helyes ápolás azonban ennél egy picit több odafigyelést kíván. Jó, ha tudod, hogy 25 éves kor felett a bőr feszességéért felelős kollagén szintje csökken, így pótlásra van szükség. A helyes arcápolási rutin, tisztítás, tonizálás, ápolás mellett oda kell figyelni arra is, hogy megfelelő termékeket használj. A kozmetikumok összetevőire is ügyelj, hiszen néhányban olyan dolgok vannak, amik egyáltalán nem odavalók. A helyes ápolás mellett természetesen egy szakavatott kozmetikus is sokat segít, időről időre szüksége lehet a bőrödnek egy kis kényeztetésre, de ezt otthon is megoldhatod.

Ha mindezeket betartod, nemcsak évekkel később leszel hálás magadnak, hanem szinte azonnal érzékelheted a változást!

Ezt is szeretjük