Minden idők 3 legjobb ránctalanító trükkje

Ha szép, sima bőrre vágysz, csupán néhány egyszerű trükköt kell bevetned, és még sokáig fiatal maradhatsz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az öregedés és a ráncosodás sajnos nem állítható meg, de a folyamat különböző praktikákkal lassítható, az idő jelei pedig eltüntethetőek az arcról, ha nem is 100%-ban.

Ami a legjobb az egészben, hogy nem kell drága kezelésekre költeni, se tízezres krémekre, csupán minimálisan odafigyelni az életmódodra.

Ha ezt megteszed, nemcsak a ráncok alakulnak ki később, de a bőröd is rózsaszín és ragyogó lesz.

Táplálkozz okosan!

A bőr öregedése természetes dolog, azonban nem mindegy, milyen ütemben következik be. A folyamatot sok minden felgyorsíthatja, de a káros szabadgyökök a legfőbb felelősnek tekinthetőek, mivel megtámadják a szervezetben az egészséges sejteket. Ezek ellen hatnak az antioxidánsok, melyek közömbösítik a szabad oxigéngyököket.

A vitaminok legtöbbje antioxidánsként viselkedik, és segít a bőrt fiatalon tartani, de emellett számos más kedvező hatással is rendelkeznek. A C-vitamin különösen jó hatással van a felhámra.  Néhány gyümölcs különösen gazdag antioxidáns vegyületekben, és vannak receptek, melyek koncentráltan tartalmazzák ezeket. Ha tehát elegendő szabadgyök-közömbösítőt fogyasztasz, a bőröd is ragyogni fog.

Hatékony öregedéslassító táplálékok: csak enned kell a fiatalságért

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mérsékeld a rizikófaktorokat

Egy-egy görbe éjszaka maximum fejfájást okoz, ráncokat nem, ha azonban sokszor nézel a pohár fenekére, vagy éppen keveset alszol, akkor évekkel tűnhetsz öregebbnek a valós korodnál. A dohányzásról mindenki tudja, hogy bőrroncsoló, de lehet, hogy épp a szépségápolással teszed tönkre a bőrödet! Az éjszaka a pihenésé, de még ekkor is történhet veled olyasmi, aminek a bőröd nem örül. Lehet, hogy eddig nem jutott eszedbe, de a cukor nemcsak a kilóid, hanem a ráncaid számát is szaporítja. A napozásról és a szoláriumról is többször megírtuk már, hogy a bőr legádázabb ellenségei, és nem szabad félvállról venni a kérdést.

Ha fentieket kiiktatod az életedből, vagy legalábbis mérsékeled jelenlétüket, máris sokat tettél annak érdekében, hogy a negyvenes-ötvenes éveidben is jó minőségű és tömör legyen a bőröd.

9 durva öregedésgyorsító, amitől 10 évvel többnek látszol

Nézegess képeket!

Elolvasom

Helyes ápolás

Mindenki tudja, hogy a bőrt hidratálni kell, a helyes ápolás azonban ennél egy picit több odafigyelést kíván. Jó, ha tudod, hogy 25 éves kor felett a bőr feszességéért felelős kollagén szintje csökken, így pótlásra van szükség. A helyes arcápolási rutin, tisztítás, tonizálás, ápolás mellett oda kell figyelni arra is, hogy megfelelő termékeket használj. A kozmetikumok összetevőire is ügyelj, hiszen néhányban olyan dolgok vannak, amik egyáltalán nem odavalók. A helyes ápolás mellett természetesen egy szakavatott kozmetikus is sokat segít, időről időre szüksége lehet a bőrödnek egy kis kényeztetésre, de ezt otthon is megoldhatod.

Ha mindezeket betartod, nemcsak évekkel később leszel hálás magadnak, hanem szinte azonnal érzékelheted a változást!

Ránctalanító pontok az arcon: csak nyomnod kell a fiatalságért

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük