Zseniális trükkel felújítható a tönkrement cipő sarka: két hozzávalóra van csak szükség

Nagyszerű praktika, amivel megmenthető a megkopott magas sarok.

Magas sarok javítás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő nagy becsben tartja cipőit, és természetes, hogy minél tovább szeretné hordani a számára kedves darabokat. Sajnos néha hamarabb kopnak meg, vagy mennek tönkre a lábbelik, mint arra bárki számítana.

Ilyenkor két lehetőség közül választhat az ember. Kidobja a cipőt a kukába, vagy megpróbálja valahogy megjavítani. Felmerülhet annak a lehetősége, hogy cipész nézi meg a lábbelit, és igyekszik megmenteni, de házi módszerekkel is megkísérelhető a cipő új életre keltése.

Zseniális trükkel felújítható a tönkrement cipő sarka

Ez a fantasztikus trükk lehetővé teszi, hogy az ember akár évekkel tovább hordja a megkopott magas sarkúit. Csupán két eszközre van szükség hozzá: ragasztóra és csillámporra. 

GettyImages-121331024
Fotó: Image Source / Getty Images Hungary

A cipő anyagától is függ, hogy milyen ragasztóra van szükség. Ebben a hobbi-dekor boltok munkatársai is tudnak segíteni, hiszen ők pontosan tudják, hogy melyik ragasztó illik egy-egy matériához. 

Miután megvan a tökéletes ragasztó, nincs más hátra, mint a csillámpor beszerzése. Szerencsére ezek közül is rengeteg fajta közül válogathat az ember: színben és kiszerelésben is hatalmas a választék. 

Miután mindkét eszköz rendelkezésre áll, nincs más dolgod, mint elkészíteni a csillámporos réteget. Szükséged lesz egy keverőtálra. Önts bele egy kevés ragasztót, majd tedd bele a csillámport is.

Ecsettel kevergesd a masszát. A réteg vastagsága könnyedén befolyásolható. Ha több por kerül bele, vastagabb lesz a csillámréteg, ha kevesebb, akkor egy visszafogott, enyhén csillogó felületet kapsz. 

Ezután kend be a cipő sarkát a masszával. A csillámpor felvitele után érdemes még egy réteg tiszta ragasztóval átmenni rajta, hogy biztosan ne essenek le a sarokról a csillámok később sem. 

Érdemes tisztában lenni olyan házi praktikákkal, melyekkel új életre lehet kelteni a dédelgetett lábbeliket. Ezzel évekkel tovább lehet hordani a cipőket, nem beszélve arról, hogy az ember több tízezer forintot spórolhat meg. 

8 alig ismert trükk, amitől kényelmes lesz a magas sarkú

Vesd be ezeket a hatásos megoldásokat, ha meg szeretnéd előzni a sebeket és a fájdalmat.

8 alig ismert trükk, amitől kényelmes lesz a magassarkú - Nem fogja feltörni a lábadat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük