Hány centis a tökéletes magassarkú? A francia nők erre a méretre esküsznek
A megfelelő magasság kiemeli az alakot, és szexivé teszi a járást.

magassarku2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tűsarkú cipőről van szó, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. A színen, az anyagon és a fazonon kívül ugyanis a sarok magassága is fontos szempont a döntésnél.

Nemcsak a kényelmi szempontok miatt érdemes azonban erre figyelni, hanem azért is, mert a centik befolyásolják a testtartásunkat és a járásunkat is.

Ilyen magas a tökéletes tűsarkú

Egy francia cipőtervező, Laurence Dacade most el is árulta a Who What Wearnek, hogy mekkora a tökéletes magasság, és azt is elmondta, hogy miért: a dizájner szerint a 8,5 centi az ideális méret, mégpedig azért, mert ekkora sarokban tudunk a legszebben sétálni.

tokeletes sarokmagassag 5

Azt is elmondta, hogy ezzel minden francia nő tisztában is van, és ez az egyik titka a tökéletesen nőies járásuknak. Így ugyanis a láb kecsesen mozog, ami elegáns, méltóságteljes járást eredményez, emellett pedig a lehető legszebben ring tőle a csípő, ami minden férfit teljesen elvarázsol az utcán. Természetesen a vastagsága mindegy, hiszen a kényelmes és mostanában igen divatos tömbsarkúval nagyrészt ugyanaz a hatás érhető el, mint a vékony tűsarokkal. Laurence azt is elmondta, hogy szerinte a fehér cipők a legszebbek, mert friss, stílusos és egyszerű, de közben modern benyomást keltenek, és szinte minden szetthez passzolnak. 

Azonban érdemes például beruházni egy testszínű darabra is, ami mindenhez passzol, ráadásul végtelenül hosszúnak mutatja a lábakat, alacsony lányoknak pedig általában a gardróbjuk egyik alapdarabja, mivel a magasságra is rádob még optikailag néhány centit. 

Ezt is szeretjük