Fáj a lábad a kényelmetlen cipőtől? Így masszírozd át a talpad, hogy elmúljon - Pár perc az egész!
Ha egész nap bele van passzírozva a lábad a cipőbe, nem árt, ha este lekezeled. Erre ajánlunk nyújtó- és masszázstechnikát.

labfajas-faj-laba-talpmasszazs
beauty and style
Top olvasott cikkek

A láb az egyik legterheltebb testrészünk, akár ülő-, akár állómunkát végzünk, amire a kényelmetlen cipő is rátehet egy lapáttal. Ha szorít a cipőd, vagy magassarkút hordasz, a lábfej egész nap kétszer akkora nyomásnak van kitéve, mint egyébként, mivel ezek elszorítják a vérkeringést. Amit pedig kevesen tudnak, az az, hogy a láb akkor is fájhat, ha a cipő túl nagy.

Ezért ideális esetben minden nap végén meg kellene nyújtóztatni vagy masszírozni a talpat és a lábujjakat, hogy a lábfej ne szenvedjen hosszútávon károsodást, és egészséges maradjon. Erre mutatunk két néhány perces technikát, amit otthon bárki könnyedén elvégezhet.

Nyújtsd le a talpizmot!

Ha valakinek a kényelmetlen cipő miatt fáj gyakran a lába, akkor minden másnap le kellene nyújtani az izmait. Az alábbi, harminc másodperces nyújtógyakorlat segít megszüntetni a talp és a lábujjak fájdalmát, valamint rugalmasan és egészségesen tartja a lábfejet. A gyakorlathoz teríts a földre egy plédet vagy jógamatracot, és térdelj rá. A lábfejeket hajtsd magad alá úgy, hogy a lábujjaidon támaszd meg magad, és ülj a sarkadra, ahogy a képen is látod.

Tartsd ki ezt a pózt harminc-hatvan másodpercig, majd a lábujjakat hajtsd vissza, hogy a másik irányba nézzenek. Ha úgy érzed, hogy ebben a pózban túl nagy súly nehezedik rájuk, és nehezen bírod, akkor kicsit dőlj előre a felsőtesteddel. Ezzel leveszel némi terhet a lábujjakról. Tartsd ki ezt az ülő pozíciót is ugyanennyi ideig, majd ismételd meg még egyszer a gyakorlatsort.

Hitelesített masszázstechnika

Tudjuk, hogy valami csodálatos érzés, amikor más masszírozza a talpad, de magadnak is végezheted, sőt, erősen ajánlott rendszeresen csinálni. A fájó lábfej vérkeringését fel kell frissíteni, ami a legkönnyebben masszázzsal kivitelezhető.

Az alábbi technikát Louise Valentine hitelesített masszázsterapeuta ajánlja azoknak, akik a munkájuk miatt egész nap talpon vannak, mint a tanárok, az eladók vagy az ápolónők. Szintén alkalmazhatják azok, akik rendszeresen sportolnak, atletizálnak, vagy, akiknek fáj a lábuk a kényelmetlen cipőtől.

Először be kell melegíteni a talpizmokat. Ehhez a két hüvelykujjadat helyezd a talp sarokrészére szorosan egymás mellé, és a talpra enyhe nyomást alkalmazva kezdd el távolítani egymástól az ujjaidat. Ezt ismételgetve haladj végig a sarokcsonttól a talpon felfelé, egészen a lábujjak aljáig. Ez a technika azért jó, mert követi a talp izmainak és kötőszövetének szerkezetét. A lenti videón ezt a negyvenedik másodperctől mutatja a masszázsterapeuta 1 perc 5 másodpercig.

Ezután jöhet egy valamivel nagyobb nyomást alkalmazó technika. Ugyanúgy a saroktól a lábujjakig haladva, a két hüvelykujjat alkalmazva kell átnyomkodni a talpat, de nem akárhogy. Az ujjaidat két centi távolságra helyezd el egymás mellett, és kezdd el egymás felé nyomni, közelíteni őket. A talp bőre az ujjak közötti területeken összenyomódik majd, ahogy az izomrétegek is.

Mivel a talpnak három izomrétege van, ezt a masszázstechnikát végezd el gyengébb és erősebb nyomásokkal is, hogy a felszíni és a mélyebb izomrétegeket is átnyomkodd. Az alábbi videón ezt a technikát 1 perc 7 másodperctől mutatja a terapeuta.

A videóban csakugyan láthatsz egy nyújtási technikát a lábujjaknak. Fogd meg két egymás melletti lábujjadat, az egyiket told előre, míg a másikat húzod magad felé, és fordítva. Így haladj végig mindegyiken. Ezt a nyújtógyakorlatot nem kell sokáig kitartani, a lábujjak közti szövetek hamar fellazulnak.

Ezután haladj végig ismét a sarokcsonttól a lábujjakig a talp teljes felületén úgy, hogy a hüvelykujjaidat szorosan egymás mellé helyezve nyomást gyakorolsz a talp minden pontjára. Majd, amikor ezzel megvagy, ugyanígy helyezd a hüvelykujjaidat a talpnak konkrétan arra a pontjára, ami különösen fáj, és alkalmazz nyomást erre a pontra 8-12 másodpercig. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érezni fogod, hogy enyhül a fájdalom, és ellazulnak az izmok. Ha mégsem, akkor nyomd gyengébben a fájó pontot, mert lehet, hogy túl erősen csinálod. Azoknál, akik ízületi gyulladástól szenvednek, vagy atletikus sportot űznek, fontos, hogy a lábujjbegyekre külön figyelmet fordítsanak. Magassarkú viselése közben is ide összpontosul a legnagyobb nyomás. A videón 3 perc 16 másodperctől láthatod azt a technikát, ami ezeket az igen megterhelt izmokat lazítja el. 

Extra tippek a hatékonyságért

A masszázsnál extra segítséget jelentenek az illóolajok, melyek hihetetlen mértékben felerősítik annak pezsdítő hatását, ugyanis beindítják a vérkeringést, felmelegítik és ellazítják az izmokat.Panarom rozmaring illóolaja különösen jó erre, mivel amellett, hogy fájdalomcsillapító és görcsoldó hatása van, ellazítja az izmokat, és csökkenti a gyulladásokat. Az Adrienne Feller márka Vörös esszenciája pedig erős keringésfokozó, melegíti és felpezsdíti a szöveteket. Sportolóknak például nemcsak edzés után, de bemelegítésnél is javasolják.

Lucille B. Andersen, kaliforniai lábsebész erősen ajánlja a jeges fürdőt a túlterhelt, fájó lábaknak. Ez leviszi a duzzanatot és a gyulladást, amit az egész napos állás okoz a lábakban. A sebész szerint minden egyes lépés, amit megteszünk, és minden perc, amit talpon töltünk, mikrokárosodást okoz a lábfejben, amit a testnek gyógyítania kell. A jeges lábfürdő alkalmazása gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Egy vödörbe vagy lavórba engedj hideg vizet, és töltsd fel jéggel, majd pihentesd benne a lábadat húsz percig. 

Hazánkban egyedülálló, és 100%-ig természetes!

Legjobb tudomásunk szerint hazánkban egyedülállóak az Adrienne Feller márka termékei, melyek prémium minőségű, kizárólag 100%-os tisztaságú és a legmagasabb hatóanyag-tartalmú alapanyagokból készülnek.
Az Adrienne Feller-termékek egyedülállóak az illóolajok és az azokból kiinduló szépségápolási koncepció miatt is, hiszen elgondolásuk nemcsak bőrtípusokon, de érzéseken, lelkiállapotokon alapul.

Ismerd meg a 100%-ban természetes Adrienne Feller luxuskozmetikumokat és a Panarom aromaterápiás illóolajokat!

Ha van teniszlabdád,  azzal is végezhetsz  talpmasszázst. Tedd a földre, és illeszd rá a talpad ívét, majd görgesd a labdát előre-hátra a lábfejeddel. Ez a technika ellazítja az izmokat, és beindítja az öngyógyító folyamatokat. 

Ezt is szeretjük