Ezt nézd meg a farmeron vásárlás előtt, ha sokáig akarod hordani - Így találhatod meg a tökéletes darabot

Érdemes alaposan megnézni a farmer minden részletét, ha hosszú ideig szeretnéd hordani.

farmervasarlas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Megtalálni a tökéletes farmert egyáltalán nem egyszerű, ráadásul, ha sokáig, akár évekig szeretnéd hordani a kiszemelt darabot, akkor több apróságot is meg kell nézned rajta, nem csak azt, hogy mennyire tetszik, mennyire divatos.

Sorra vesszük, miket érdemes szemügyre venned, ha egy igazán tartós, hosszú ideig viselhető, praktikus nadrágra vágysz. Ezeket még a próbafülkében csekkold rajta.

Ezt nézd meg a farmeron, mielőtt megveszed

Anyag, cipzár és gomb

Egy igazán minőségi farmer anyaga nem túl kemény, vastag vagy merev, kicsit nyúlik, ráigazodik a testre, a külső része pedig kissé sötétebb, mint a belső. De a nagyon vékony darabokat is kerülni kell, mert ezek könnyen elhasználódnak, elkopnak és kilyukadnak. 

A cipzárokról és a gombokról se feledkezz meg: egy jó nadrág esetén ezek fémből készültek, nem festettek - tehát nem kopnak le idővel -, és a cipzár nem csúszik le magától, ha felhúzod, de nem is akad meg félúton. A műanyag részletek sokkal kevésbé tartósak, könnyebben elhasználódnak, eltörnek.

Figyelj a varrásra!

A szegélyt, a zsebeket és a cipzárt körülvevő varrások mind-mind árulkodnak a minőségről. Optimális esetben az öltések szorosak, nem húzódnak ki, nem bomlanak fel, nem lógnak, és nyújtás hatására is stabilak maradnak. A legjobb talán a dupla öltés és a láncöltés, illetve az is pozitív jel, ha vastag cérnával készült. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mennyire passzol?

Ha teheted, mindig próbáld fel a farmert, hogy meglásd, mennyire passzol. Nem érdemes megvenni, ha eláll a dereka, ha túl szűk, túl bő, de akkor sem, ha túlságosan nyúlik, vagy úgy érzed, kényelmetlen, ahogy leülsz vagy mozogsz benne. Egy jó farmer ugyanis igazodik a testhez, és vele együtt mozog.

A zsebek titka

A hátsó zsebeknek óriási hatása van egy farmerra, illetve annak viselőjére is. Ezek segítenek ugyanis a fenék formálásában, és még a legkerekebb popsit is elronthatják a lapító hatású, előnytelen varrások. Széles csípőre jobb nagyobb, egymástól nem túl távol eső zsebekkel ellátott darabot vásárolni, vékony lányoknak, esetleg egyenes, fiúsabb testalkatra pedig a kisebb zsebek ideálisak, mivel a méretesebbek ilyenkor lapíthatnak. Ha egy kicsit formálni szeretnéd a hátsódat, válassz push-up fazonú nadrágokat, vagy olyanokat, amiknek a zsebe félköríves felül.

Mivel, és hova viselheted?

Egy farmer akkor lesz hosszú évekig jó társad, ha vásárlás előtt átgondolod, melyik az a szín és fazon, amit a legjobban kedvelsz, ami a legjobban passzol az alakodhoz, és amit a legtöbb alkalomra, helyre viselhetsz. A skinny és az egyenes szárú nadrágok például szuper választások, az árnyalatot illetően pedig szavazz inkább a közép- vagy sötétkékre, ha egész évben hordani akarod.

Ettől a szabástól lesz a legformásabb a feneked

Sok apróságon múlik, hogyan fest rajtad a farmerod. Érdemes figyelni többek között a derék magasságára, arra, hogy milyenek a zsebek, és hol helyezkednek el, valamint a szár bőségére, hosszúságára egyaránt. De van még egy apróság, aminek szinte senki nem tulajdonít nagy jelentőséget, pedig jócskán befolyásolja a fenék formáját.

Ezt is szeretjük