Mit tehetsz, ha eláll hátul a farmer dereka? 3 trükk, hogy tökéletesen passzoljon
Nem kell lecserélned a farmert, ha eláll hátul a dereka. Ezekkel a házi megoldásokkal elérheted, hogy szépen illeszkedjen az alakodhoz.

farmer
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy farmer akkor igazán tökéletes, ha mindenhol hibátlanul illeszkedik az alakodhoz, nem túl szoros, nem túl bő, és gyönyörűen rásimul az idomaidra. Ám előfordul, hogy a korábban remekül passzoló darab kinyúlik, kifogysz belőle, vagy éppen az online rendelt nadrág dereka áll el hátul. Nem kell azonban rögtön megszabadulnod tőle, ha ilyet tapasztalsz.

Adunk néhány gyors és egyszerű tippet, amelyekkel megoldhatod a kellemetlen problémát, és újra hordhatóvá teheted a kedvenc darabodat.

Eláll a farmer dereka? Így illeszkedik majd újra

A következő videón mutatunk egy szuper ötletet, ami nem vesz igénybe túl sok időt, és nem is bonyolult. Egy ollóra, egy cipőfűzőre és egy hullámcsatra lesz hozzá szükséged. Ha előkészítetted őket, vágj egy-egy kis lyukat a farmer belső derékrészére, mindkét oldalra. Akaszd a cipőfűzőt a csatba, vezesd végig így a nadrágban, majd húzd ki a másik felén. Ezután csupán annyi a dolgod, hogy elöl olyan szorosra kösd meg, ahogyan a legjobban illik az alakodhoz. A fűző helyett gumit, a hullámcsat helyett pedig biztosítótűt is használhatsz.

Ha zavar a hátsó részén lévő címke, és nem tudod vagy akarod leszedni, úgy is megoldhatod, hogy elöl bevezeted a fűzőt, a címke előtt ki, majd utána ismét a nadrág belső részében folytatod, és itt is húzod végig. A változás csupán annyi, hogy több lyukat kell vágnod. Lehet, hogy így kissé bonyolultabbnak tűnik, de a videón látni fogod, hogy egyáltalán nem az.

Egy gumidarab, mint láthatatlan öv

Szintén jó megoldás, ha a nadrág hátsó részébe fűzöl egy vastagabb gumit, és így éred el, hogy tökéletesen passzoljon. Vágj két lyukat a derékrész belsejére, egy biztosítótű segítségével vezesd át rajta a gumit, majd az egyik oldalt rögzítsd. Ezután húzd meg a másik felét annyira, amennyire szükséged van rá: a legjobb, ha felpróbálod a farmert, és így döntöd el. Ha megvagy, tűzz ide is biztosítótűt, de akár le is varrhatod. Vágd le a maradék anyagot, és már kész is a hibátlanul illeszkedő darab. 

Pillanatok alatt szűkebb lesz így a nadrág

Ha nem csak hátul áll el a dereka, hanem mindenhol kissé bővebb a kelleténél, akkor bevethetsz egy pár másodperces, zseniális trükköt is. Csupán annyit kell tenned, hogy az egyik övtartót átfűzöd a gombon, és így gombolod össze a nadrágot. Ezzel a módszerrel centikkel kisebb lehet a nadrág, és nem is áll majd furcsán rajtad.

Így találhatod meg a tökéletes farmert próba nélkül

Pár mozdulat segítségével könnyedén megállapíthatod, hogy passzol-e rád a kiszemelt darab. Mutatunk négy taktikát, amelyek nagy hasznodra lesznek a nadrágvásárlás során.

Ezt is szeretjük