Szaftos, zöldséges töltött palacsinta: ezekkel az arányokkal tökéletes a tészta
A zöldséges töltelékhez sós palacsintatészta illik. Formázz belőle batyut, még étvágygerjesztőbb lesz!

zoldseges-palacsintabatyu
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást. 

Zöldséges töltött palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál

A töltelékhez

  • 40 dkg zöldségkeverék
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a palacsintákat.

 

A töltelékhez az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig. Öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg sajttal. Sózd, borsozd ízlés szerint. Rottyantsd össze, majd töltsd meg vele a palacsintákat, és formázz a tésztákból batyukat. Zöldfűszerekkel átkötheted, hogy az étel még mutatósabb legyen. 

Ha ez a recept tetszik, turbózd fel a tésztát krumplival is! Ez is sok zöldséggel az igazi! 

Ezt is szeretjük