Szaftos, zöldséges töltött palacsinta: ezekkel az arányokkal tökéletes a tészta
A zöldséges töltelékhez sós palacsintatészta illik. Formázz belőle batyut, még étvágygerjesztőbb lesz!

- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást.
Zöldséges töltött palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl szénsavas víz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
A töltelékhez
- 40 dkg zöldségkeverék
- 10 dkg sajt
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejszín
- 0.5 db vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a palacsintákat.
A töltelékhez az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig. Öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg sajttal. Sózd, borsozd ízlés szerint. Rottyantsd össze, majd töltsd meg vele a palacsintákat, és formázz a tésztákból batyukat. Zöldfűszerekkel átkötheted, hogy az étel még mutatósabb legyen.
Ha ez a recept tetszik, turbózd fel a tésztát krumplival is! Ez is sok zöldséggel az igazi!
Még több recept