Szaftos, zöldséges töltött palacsinta: ezekkel az arányokkal tökéletes a tészta
A zöldséges töltelékhez sós palacsintatészta illik. Formázz belőle batyut, még étvágygerjesztőbb lesz!

zoldseges-palacsintabatyu
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást. 

Zöldséges töltött palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál

A töltelékhez

  • 40 dkg zöldségkeverék
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a palacsintákat.

 

A töltelékhez az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig. Öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg sajttal. Sózd, borsozd ízlés szerint. Rottyantsd össze, majd töltsd meg vele a palacsintákat, és formázz a tésztákból batyukat. Zöldfűszerekkel átkötheted, hogy az étel még mutatósabb legyen. 

Ha ez a recept tetszik, turbózd fel a tésztát krumplival is! Ez is sok zöldséggel az igazi! 

Ezt is szeretjük