Alacsony szénhidráttartalmú karfiolpogácsa: a diétás étrendbe is beillesztheted
A karfiolpogácsa nemcsak a vegetáriánusoknak kínál ízletes alternatívát, hanem mindenki számára, aki szereti az egészséges és könnyű harapnivalókat.
![Karfiolpogácsa receptje](https://kep.index.hu/1/0/5402/54021/540211/54021185_3989087_e4cbf056855d311524b9a0a94fdde674_wm.jpg)
Az alacsony szénhidráttartalmú, szuper egészséges karfiol számos kulináris lehetőséget rejt magában, hiszen készülhet belőle leves, bundázhatod, megsütheted, így zöldségsteaknek is kiváló. Készíthetsz belőle egészséges pogácsákat is, amikből nem hiányozhatnak a sajtok, parmezánnal és cheddarral különösen finomak. Tálalhatod friss salátával vagy joghurtos mártogatóssal.
Karfiolpogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db közepes méretű karfiol
- 2 db tojás
- 0.5 bögre reszelt sajt
- 3 evőkanál gluténmentes liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 0.5 mokkáskanál bors
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra. Főzd vagy párold puhára, majd törd össze villával. Rakd egy tiszta konyharuhába, és nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Ez azért fontos, hogy a pogácsák ne essenek szét. Rakd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerinti sót, borsot.
A masszából formázz pogácsákat, szükség esetén adj még hozzá lisztet. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.
Sütőben pirult, fűszeres karfiol: egyszerű és nagyon finom
Az egyszerű, sütőben sült karfiol a pikáns öntettől lesz különleges, egy-két trükkel pedig még izgalmasabbá teheted a köretet.
ElolvasomKép: Getty Images
Még több recept