Alacsony szénhidráttartalmú karfiolpogácsa: a diétás étrendbe is beillesztheted

A karfiolpogácsa nemcsak a vegetáriánusoknak kínál ízletes alternatívát, hanem mindenki számára, aki szereti az egészséges és könnyű harapnivalókat.

Karfiolpogácsa receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alacsony szénhidráttartalmú, szuper egészséges karfiol számos kulináris lehetőséget rejt magában, hiszen készülhet belőle leves, bundázhatod, megsütheted, így zöldségsteaknek is kiváló. Készíthetsz belőle egészséges pogácsákat is, amikből nem hiányozhatnak a sajtok, parmezánnal és cheddarral különösen finomak. Tálalhatod friss salátával vagy joghurtos mártogatóssal.

Karfiolpogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db közepes méretű karfiol
  • 2 db tojás
  • 0.5 bögre reszelt sajt
  • 3 evőkanál gluténmentes liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra. Főzd vagy párold puhára, majd törd össze villával. Rakd egy tiszta konyharuhába, és nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Ez azért fontos, hogy a pogácsák ne essenek szét. Rakd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerinti sót, borsot. 

 

A masszából formázz pogácsákat, szükség esetén adj még hozzá lisztet. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.

 

Sütőben pirult, fűszeres karfiol: egyszerű és nagyon finom

Az egyszerű, sütőben sült karfiol a pikáns öntettől lesz különleges, egy-két trükkel pedig még izgalmasabbá teheted a köretet.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük