Ropogós, fokhagymás bundában sült karfiol: így jobb, mint rántva
Ha unod a zsemlemorzsát, kapjon új bundát a karfiol! A fokhagymás sörtészta könnyebb lesz, ha kevés sütőport is raksz hozzá.

karfiol-fokhagymas-bundaban
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

5 lépés, amely segít, hogy az arcbőr nyáron is matt maradjon: megszűnik a fénylő hatás, és növelhető a smink tartóssága »

Mattítja a zsíros bőrt, lassítja a bőröregedést: a bambuszpor sokféleképpen használható »

Beatrice hercegnő stílusérzéke lassan Katalinéval vetekszik: nőies szettjei figyelemre méltóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sörös bunda ugyanúgy készül, mint a palacsintatészta, csak a tej helyett sör kerül a masszába. Így jó ropogósak lesznek a falatkák. A hús mellett a halra és a zöldségekre is illik a sörtészta. Tegyél hozzá fokhagymát, sokat dob rajta. Ha elkészíted a masszát, rögtön bundázd be, és süsd is meg a karfiolokat. Ne felejts mellé mártogatóst kínálni! 

Karfiol fokhagymás bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 3 dl sör
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, majd szedd rózsáira. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat tedd egy tálba, szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sört. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, öntsd hozzá az olajat, és dolgozd csomómentesre a viszonylag sűrű masszát. A fehérjét verd kemény habbá, és fakanállal forgasd a sörös keverékhez. Ügyelj, nehogy összetörd a habot. 
 

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts körülbelül fél liter olajat. Mártsd a sörtésztába a karfiolt, és süsd az olajban szép pirosra minden oldalát. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
A karfiolos-sajtos tócsni egyszerű, mégis nagyon finom. Főleg, ha cheaddar sajttal készíted. 

Ezt is szeretjük