Mediterrán zöldséges kuszkusz: salátaként is tökéletes
A színes zöldséges kuszkusz tökéletes salátának, köretnek vagy főfogásnak is.

Ez a gyönyörű, színes zöldséges kuszkusz többek között azért is nagyszerű, mert sokféle hozzávalóból készítheted. Ebbe a változatba most paprika, paradicsom és lilahagyma kerül, de párolt zöldségekkel is nagyon jól működik. A kuszkusz elkészítése a világ legegyszerűbb konyhai művelete: csak öntsd le forró vízzel, és várd ki, amíg megduzzad.
Zöldséges kuszkusz
Hozzávalók 4 személyre
- 10 friss mentalevél
- 2 kaliforniai paprika
- 2 paradicsom
- 1,5-2 bögre víz vagy alaplé
- 1 bögre kuszkusz
- 1 lila hagyma
- 1 lime leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 doboz konzerv csicseriborsó
- só
Elkészítés:
A kuszkuszt tedd egy tálba. Öntsd le másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel vagy alaplével, takard le, és várj tíz percet, amíg a szemek magukba szívják az összes folyadékot.
Közben a paprikát, a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel. A csicseriborsót csepegtesd le. A zöldségeket és a hagymát forgasd a megduzzadt kuszkuszhoz. Adj hozzá egy evőkanál olajat és egy lime kifacsart levét. Jól megy hozzá a menta, ezért ha van, abból is tegyél bele néhány szép darabot. Behűtve tálald.
Édes, quinoával töltött sütőtök: aszalt gyümölcsökkel készül
Ez a nem mindennapi, quinoával töltött sütőtök igazi különlegesség az őszi időszakban: édes, fahéjas és nagyon finom.
ElolvasomKép: Carlo A / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- csicseriborsó
- zöldségcurry