15 perces egészséges köret, amit nem nagyon kell főzni
Így készítsd a kuszkuszt
A kuszkuszt csak felöntöd forró vízzel, és máris kész.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuszkuszt forró víz helyett zöldségalaplével vagy húslevessel is elkészítheted, így még ízletesebb lesz.  Bármilyen zöldséggel variálhatod, amit otthon találsz, a család mindenképpen imádni fogja.

Kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg kuszkusz
  • 4,5 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 piros paprika
  • 1 uborka
  • fél hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkusz elkészítéséhez forrald fel a vizet, majd ha már lobog, add hozzá a vajat és a sót. Ugyancsak finom lehet zöldségalaplével vagy maradék húslevessel, ha éppen van otthon valamelyik, használd azt. A kuszkuszt helyezd el egy mély edényben, fazék vagy lábos megfelelő lehet. Ha van hosszúkás kerámiatálad, az a legjobb választás, mert abban a kuszkusz sokkal könnyebbé és levegősebbé válik. Öntsd fel a forró vízzel, majd fedd le, és 15 percig hagyd állni. Ez idő alatt a kuszkuszszemek szépen magukba szívják az összes folyadékot, és kellően megduzzadnak.

Kockázd fel az uborkát, a hagymát és a paprikát, a petrezselymet vágd össze. Locsold meg a zöldségeket a citromlével és az olívaolajjal, szórd bele a koriandert és a borsot. Az elkészült kuszkuszt villával forgasd át, majd add hozzá a zöldséges szószt, és jól keverd össze. Azonnal fogyasztható hús mellé köretként, illetve magában főételként, friss salátával.

Ezt is szeretjük