Mézes, fahéjas birsalma a sütőből: önmagában és köretként is mennyei
A kissé fanyar, sült birsalma és a méz találkozásából csak valami igazán különleges fogás születhet.
Bár a kiváló antioxidáns hatással bíró birsalma nyersen nem nyújt különösebb élvezetet, kevert süteményekbe, pitébe, kompótnak, birsalmasajtnak kiváló. Sőt, egyszerűen megsütve, fahéjjal, mézzel megbolondítva is mennyei, akár önálló desszertként is megállja a helyét. Ha pedig szereted az édes-sós kombinációt, különféle sültek mellé is vedd számításba.
Mézes, fahéjas sült birsalma
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db birsalma
- 2 evőkanál méz
- 4 teáskanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A birsalmákat mosd meg, meghámozni nem szükséges. Vágd őket ketté, és távolítsd el a magházukat. Ha túl nagy a gyümölcs, akár négy részre is vághatod. Helyezd a birsalmákat egy tepsibe vagy sütőedénybe, majd rakj mindegyik közepébe egy teáskanál cukrot és kevés fahéjat.
Fedd le a sütőedényt alufóliával, majd helyezd a sütőbe. Süsd lefedve 35-40 percig. A sütőből kivéve csorgass a birsalmákra mézet, és tálalhatod is. Díszítheted mentalevéllel, vagy akár vaníliafagylalttal is kínálhatod.
Birsalmás morzsasüti – Fél óra alatt kész van
A morzsasütiket pofonegyszerű elkészíteni. Nem szükséges hozzájuk más, mint a szezonálisan kedvenc gyümölcsünk, amire rámorzsoljuk a lisztből, cukorból és vajból gyúrt tésztát. Ezek az alapanyagok bármelyik háztartásban megtalálhatók, de most egy extrafinom verziót mutatunk, juharsziruppal és almalével.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Még több recept