Illatos birsalmás süti kefires, kakaós kevert tésztából: egyszerre édes és fanyar

A kissé savanykás birsalma nem csak sajtnak jó, édes sütibe is kiváló. A hozzávalókat pedig bögrével is kimérheted.

birsalmas-kevert-suti
beauty and style
Top olvasott cikkek

A birsalma az egyik legegészségesebb őszi gyümölcs, az immunrendszer egyik fő támogatója kiemelkedően magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. Ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani. Nyersen nem igazán nagy az élvezeti értéke, sütikben viszont isteni. Az egyszerű, kefires kevert tésztát is feldobhatod vele. 

Birsalmás kevert süti

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kefir
  • 1 bögre cukor
  • 4 db tojás
  • 2 db birsalma
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral és a kakaóval. A tojást habosítsd a kétféle cukorral, a kefirrel, majd forgasd össze a száraz eleggyel, és dolgozd csomómentesre a masszát. 

Egy közepes vagy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a masszát. A birsalmát vágd kisebb szeletkékre, és rakd a süti tetejére. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tésztába egy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük