Zöldbabbal sült sertésragu ázsiai recept alapján: nem kell mellé külön köret sem

Ennek a zöldbabbal készült serpenyős sertésragunak nincs párja: így készítsd, hogy a legfinomabb legyen.

Ázsiai zöldbabos sertésragu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ázsiai recept alapján készülő zöldbabos sertésragu alapja a szűzpecsenye, amely nemcsak különlegesen finom, hanem hamar meg is puhul. Ha eredeti módszer szerint készítenéd, ne keverd fakanállal, csak rázogasd a serpenyőt. A hozzávalók ne ijesszenek meg, a nagyobb boltok ázsiai polcain az összeset megtalálod.

Zöldbabos ázsiai sertésragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 35 dkg zöldbab
  • 3 evőkanál szőlőmag- vagy avokádóolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál fokhagymás chiliszósz
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 újhagyma fehér szára
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A szójaszószt egy kis tálban keverd el a chiliszósszal, a lekvárral és a szezámolajjal, és tedd félre. A zöldbabot, ha szükséges, tisztítsd meg és darabold fel. A kaliforniai paprikát vágd csíkokra, az újhagymát karikákra.

 

A húst kockázd fel, és keverd el a kukoricakeményítővel. Egy serpenyőben hevítsd fel a szőlőmag- vagy avokádóolajat, add hozzá a húst, és az edényt időnként megrázva süsd barnára nyolc perc alatt. Keverd hozzá a zöldbabot, az újhagymát és a paprikát, és tovább rázogasd hat percig, amíg megpuhulnak. A végén öntsd rá a lekváros-szójaszószos öntetet, és egy perc alatt főzd össze.

A szójaszószt egészen különleges fogásokhoz is felhasználhatod: a baconbe tekert almakarikához is remekül megy.

Baconbe tekert, sajttal sült almakarika: a kerti partik sztárja

Ha kedveled az édes-sós párosítást, ezt az előételt is imádni fogod, az alma és a bacon kombinációja tökéletes, főleg, ha fűszeres öntettel is nyakon öntöd.

Elolvasom

Kép: Ivan / Getty Images

Ezt is szeretjük