Így készítve izgalmas lesz a padlizsán: hús helyett vörös lencse a töltelék

A fűszeres vöröslencsével töltött padlizsánból egyáltalán nem hiányzik a hús.

Vegán töltött padlizsán vörös lencsével
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mennyei töltött padlizsánt készíthetsz, ha a csónakokat gazdag, vörös lencsés raguval pakolod meg. A szószba kerüljön kaliforniai paprika is, a tetejét pedig, ha szereted, friss, illatos korianderrel szórd meg. Az így készült fogás teljesen vegán is, mégsem érzed úgy utána, hogy bármi jóból kimaradtál volna.

Vegán töltött padlizsán vöröslencsével

Hozzávalók 4 személyre

A padlizsánhoz:

  • 4 kis padlizsán
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 12 dkg vörös lencse
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál füstölt paprika
  • bors
  • olaj

A tetejére

  • 1 evőkanál friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a hagymát egy serpenyőben olajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, és keverd el a curryporral, a kurkumával, a gyömbérrel és a füstölt paprikával. Hagyd, hogy a hagyma egy-két perc alatt magába szívja a fűszereket, majd keverd el először a feldarabolt paprikával és a vöröslencsével, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Tedd vissza a tűzre, szórd meg sóval és borssal, és 15-20 perc alatt főzd össze, amíg a lencse megpuhul.

A padlizsánt vágd félbe, és éles késsel vájd ki a húsát úgy, hogy elég vastag maradjon a fala, hogy elbírja a tölteléket. A kivágott darabokra most nem lesz szükséged, ezért fagyaszd le őket, és később használd fel például padlizsáncurryhez. Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és lefedve, oldalanként négy-öt perc alatt süsd benne a zöldséget barnára. Ezt több adagban végezd, mert egyszerre nem fog az összes beleférni. A kisült darabokat sorakoztasd fel egy tepsiben, sózd meg, és kanalazd beléjük a vörös lencsés tölteléket. Told 190 fokos sütőbe fél órára. Tálalás előtt szórd meg a tetejüket apróra vágott korianderrel.

 

A görögök népszerű rakott padlizsánját, vagyis a muszakát is készítsd el ezen a nyáron.

Gazdag, kiadós muszaka: besamelmártás teszi ellenállhatatlanná

Az ízletes muszaka a világ egyik legfinomabb étele, amit a nyári hőségben is megéri elkészíteni, mert nagy adagban készül, másnap is jólesik.

Elolvasom

Kép: gkrphoto / Getty Images

Ezt is szeretjük