Laktató vega rakott krumpli: cukkini sül a rétegek között
A cukkinis vega rakott krumpli kolbász nélkül is eltelít.

A vega rakott krumpli rétegei között most cukkini- és paradicsomkarikák sülnek, a szósz pedig tejföl helyett joghurt, így könnyebb és frissítőbb lesz. A krumplit és a zöldségeket szeld egészen vékonyra, vagy akár le is reszelheted őket. A tetejére olvassz sajtot, így még ínycsiklandóbb lesz a végeredmény.
Vega rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg reszelt sajt
- 8 közepes krumpli
- 2 cukkini
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 dl tejszín
- 1 kis doboz görög joghurt
- 1 tojás
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A cukkinit és a krumplit reszeld le, vagy vágd vékony karikákra. A paradicsomot karikázd fel. A hagymát vágd cikkekre, és kevés olajon fonnyaszd meg. A végén add hozzá a zúzott fokhagymát, fél perc múlva pedig húzd le a tűzről. A tejszínt keverd el a joghurttal, a tojással, a kakukkfűvel és a reszelt sajt felével.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Rakd ki az alját a krumpli felével, erre tedd a cukkini és a paradicsom felét, a hagymát, szórd meg sóval és borssal, és kend meg a joghurtos keverék felével. Erre jöhet a következő réteg krumpli, zöldségek, só, bors és a szósz. Végül szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát róla, hogy a sajt megpirulhasson.
A zöldborsós, sajtos tészta ízei is sütőben érnek össze.
Kiadós sajtos tészta zöldborsóval: a sütőben érnek össze az ízek
A sajtban gazdag rakott tészta könnyen összeállítható, teljesen kezdő fakanáltanoncok is sikerrel összedobhatják.
ElolvasomKép: Olha_Afanasieva / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- édesburgonya
- fűszeres édesburgonya