Csupa zöldséges,mégis laktató padlizsáncurry: ez bármilyen diétába belefér
A padlizsános curry szaftos, fűszeres, és teljesen vegán módon is elkészíthető.

padlizsáncurry
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsános curry cukkinivel és kaliforniai paprikával nem csak azoknak fog ízleni, akik nem fogyasztanak húst. A mennyei, szaftos fogás erős fűszerezéssel, de kevés munkával készül. Tálalhatod párolt rizzsel vagy magában, friss kenyérrel.

Padlizsános curry

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes padlizsán
  • 1 közepes cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 1 dl tejszín (növényi tejszín is lehet)
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Közben a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát mosd meg és szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerekkel: a curryporral, a pirospaprikával, a kurkumával, a gyömbérrel és a borssal. Add hozzá a zöldségeket, keverd jól el, és hagyd állni néhány percig, hogy magukba szívhassák az ízeket. Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd fel a paradicsommal, sózd meg, és kezdd el kis lángon rotyogtatni. Nagyjából negyedóra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze.

Padlizsán az alapja az ellenállhatatlan erdélyi zakuszkának is.

Ezt is szeretjük