Selymes vegán majonéz házilag: ez az alapanyag helyettesíti a tojást
Vegán módra is készíthetsz házi majonézt: nézd meg, mit használhatsz hozzá tojás helyett!
A vegán majonéz ízre és állagra is nagyon hasonlít a házilag készített tojásos változathoz, de ennek az alapja a konzerv-csicseriborsó leve. Kevés hozzávalóból áll, és néhány perc alatt elkészül. A csicseriborsó más esetekben is tökéletesen helyettesíti a tojást: akár omletthez hasonló reggelit is összeállíthatsz belőle.
Vegán majonéz házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 2.5 dl semleges ízű olaj (repce vagy szőlőmag)
- 1.25 dl konzerv-csicseriborsó leve
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat elkészítés előtt néhány órát tartsd a hűtőben.
A konzerv leszűrt levét öntsd egy tálba vagy magas falú edénybe. Add hozzá a citromlevet, a fehérborecetet és a sót, és gépi habverő segítségével kezdd el felverni. Egy-két perc múlva elkezd habos állagot felvenni, ekkor óvatosan, vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Vigyázz, ki ne csapódjon.
Az így kapott vegán majonéz egy-másfél hétig áll el a hűtőben.
A főétel is lehet teljesen vegán: ez a zöldséges, tofus rizs távol-keleti recept alapján készül.
Tartalmas sült rizs tofuval pirítva: a nasi goreng indonéz egytálétel
Az egyszerű sült rizs, azaz nasi goreng az indonéz konyha egyik alapétele: most egy zöldséges-tofus változatot mutatunk.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció