Selymes vegán majonéz házilag: ez az alapanyag helyettesíti a tojást
Vegán módra is készíthetsz házi majonézt: nézd meg, mit használhatsz hozzá tojás helyett!
A vegán majonéz ízre és állagra is nagyon hasonlít a házilag készített tojásos változathoz, de ennek az alapja a konzerv-csicseriborsó leve. Kevés hozzávalóból áll, és néhány perc alatt elkészül. A csicseriborsó más esetekben is tökéletesen helyettesíti a tojást: akár omletthez hasonló reggelit is összeállíthatsz belőle.
Vegán majonéz házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 2.5 dl semleges ízű olaj (repce vagy szőlőmag)
- 1.25 dl konzerv-csicseriborsó leve
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat elkészítés előtt néhány órát tartsd a hűtőben.
A konzerv leszűrt levét öntsd egy tálba vagy magas falú edénybe. Add hozzá a citromlevet, a fehérborecetet és a sót, és gépi habverő segítségével kezdd el felverni. Egy-két perc múlva elkezd habos állagot felvenni, ekkor óvatosan, vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Vigyázz, ki ne csapódjon.
Az így kapott vegán majonéz egy-másfél hétig áll el a hűtőben.
A főétel is lehet teljesen vegán: ez a zöldséges, tofus rizs távol-keleti recept alapján készül.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept