Selymes vegán majonéz házilag: ez az alapanyag helyettesíti a tojást

Vegán módra is készíthetsz házi majonézt: nézd meg, mit használhatsz hozzá tojás helyett!

vegan majonez

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vegán majonéz ízre és állagra is nagyon hasonlít a házilag készített tojásos változathoz, de ennek az alapja a konzerv-csicseriborsó leve. Kevés hozzávalóból áll, és néhány perc alatt elkészül. A csicseriborsó más esetekben is tökéletesen helyettesíti a tojást: akár omletthez hasonló reggelit is összeállíthatsz belőle.

Vegán majonéz házilag

Hozzávalók 4 személyre

  • 2.5 dl semleges ízű olaj (repce vagy szőlőmag)
  • 1.25 dl konzerv-csicseriborsó leve
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat elkészítés előtt néhány órát tartsd a hűtőben.

 

A konzerv leszűrt levét öntsd egy tálba vagy magas falú edénybe. Add hozzá a citromlevet, a fehérborecetet és a sót, és gépi habverő segítségével kezdd el felverni. Egy-két perc múlva elkezd habos állagot felvenni, ekkor óvatosan, vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Vigyázz, ki ne csapódjon. 

 

Az így kapott vegán majonéz egy-másfél hétig áll el a hűtőben.

A főétel is lehet teljesen vegán: ez a zöldséges, tofus rizs távol-keleti recept alapján készül.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük