Vaníliás-gyümölcsös rakott palacsinta
A puding is házi változat
A vaníliás-gyümölcsös palacsintával mindenkinek a kedvében járhatsz. Ez az édesség igazán különleges.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha úgy érzed, hogy szívesen újítanál palacsintakínálatodon, ezt a receptet próbáld ki. Eperrel, málnával, áfonyával különösen finom. A vaníliás-gyümölcsös palacsinta még a legjobb tortával is felveheti a versenyt.

Vaníliás-gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

Palacsintához

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

Vaníliás pudinghoz

  • 5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 30 dkg friss gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tejet, a szódát vagy ásványvizet és a lisztet. Gépi habverővel keverd simára. Verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, és óvatosan forgasd a masszába. A tésztát hagyd állni 20-30 percig. Utána önts a forró palacsintasütőbe pár csepp olajat, oszlass el benne egy merőkanál tésztát, és közepes lángon mindkét oldalát süsd meg. 

A házi vaníliás pudinghoz a tojássárgákat keverd össze a liszttel és a tej harmadával. Ha csomómentes, öntsd hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a vanília kikapart magjait, majd állandóan kevergetve, kis lángon főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a vajat.

A gyümölcsöt mosd meg. Ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Kend meg a palacsintát a pudinggal, rakd rá az epret, csavard fel. Rendezd egy tűzálló tálba, egymásra is pakolhatod a palacsintákat. A tetejére öntsd a maradék vaníliás krémet. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük