Vaníliás-gyümölcsös rakott palacsinta
A puding is házi változat
A vaníliás-gyümölcsös palacsintával mindenkinek a kedvében járhatsz. Ez az édesség igazán különleges.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha úgy érzed, hogy szívesen újítanál palacsintakínálatodon, ezt a receptet próbáld ki. Eperrel, málnával, áfonyával különösen finom. A vaníliás-gyümölcsös palacsinta még a legjobb tortával is felveheti a versenyt.

Hozzávalók 4 személyre:

Palacsintához

  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

Vaníliás pudinghoz

  • 5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 30 dkg friss gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá a tejet, a szódát vagy ásványvizet és a lisztet. Gépi habverővel keverd simára. Verd kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, és óvatosan forgasd a masszába. A tésztát hagyd állni 20-30 percig. Utána önts a forró palacsintasütőbe pár csepp olajat, oszlass el benne egy merőkanál tésztát, és közepes lángon mindkét oldalát süsd meg. 

A házi vaníliás pudinghoz a tojássárgákat keverd össze a liszttel és a tej harmadával. Ha csomómentes, öntsd hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a vanília kikapart magjait, majd állandóan kevergetve, kis lángon főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a vajat.

A gyümölcsöt mosd meg. Ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Kend meg a palacsintát a pudinggal, rakd rá az epret, csavard fel. Rendezd egy tűzálló tálba, egymásra is pakolhatod a palacsintákat. A tetejére öntsd a maradék vaníliás krémet. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük