Zöldborsó és gomba vajon párolva: egészséges és kalóriaszegény köret
A gombával együtt párolt zsenge zöldborsó hamisítatlan tavaszi-kora nyári köret.
Az egészséges, kalóriaszegény köretek szerelmeseinek valódi telitalálat lesz a vajon párolt gombás zöldborsó. Són és kevés frissen őrölt borson kívül semmi egyéb fűszer nem kell hozzá, így tényleg csak a zöldség, a gomba és az olvasztott vaj íze érezhető benne. Mirelit borsóból egész évben készítheted, de amikor a frissnek van szezonja, inkább azt használd hozzá.
Vajon párolt zöldborsó és gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg kifejtett zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 5 dkg olvasztott vaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombát szeleteld fel, a borsót, ha szükséges, fejtsd ki. Egy serpenyőben olvassz vajat. Amikor már elég forró, dobd rá a gombát és a borsót. Sózd meg, és lefedve párold tíz percig. Ennyi idő elég, hogy megpuhuljanak. A végén vedd le a fedőt a tetejéről, csavard feljebb a lángot, és főzd el alóla a vizet, amit a gomba eresztett. Vigyázz, oda ne kapjon. Azonnal, melegen tálald hús vagy zöldségfasírt mellé.
A friss zöldborsó íze össze sem hasonlítható a fagyasztottéval: a házi szendvicskrém is sokkal finomabb belőle.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept