Zöldborsó és gomba vajon párolva: egészséges és kalóriaszegény köret
A gombával együtt párolt zsenge zöldborsó hamisítatlan tavaszi-kora nyári köret.

Az egészséges, kalóriaszegény köretek szerelmeseinek valódi telitalálat lesz a vajon párolt gombás zöldborsó. Són és kevés frissen őrölt borson kívül semmi egyéb fűszer nem kell hozzá, így tényleg csak a zöldség, a gomba és az olvasztott vaj íze érezhető benne. Mirelit borsóból egész évben készítheted, de amikor a frissnek van szezonja, inkább azt használd hozzá.
Vajon párolt zöldborsó és gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg kifejtett zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 5 dkg olvasztott vaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A gombát szeleteld fel, a borsót, ha szükséges, fejtsd ki. Egy serpenyőben olvassz vajat. Amikor már elég forró, dobd rá a gombát és a borsót. Sózd meg, és lefedve párold tíz percig. Ennyi idő elég, hogy megpuhuljanak. A végén vedd le a fedőt a tetejéről, csavard feljebb a lángot, és főzd el alóla a vizet, amit a gomba eresztett. Vigyázz, oda ne kapjon. Azonnal, melegen tálald hús vagy zöldségfasírt mellé.
A friss zöldborsó íze össze sem hasonlítható a fagyasztottéval: a házi szendvicskrém is sokkal finomabb belőle.
Krémes kence zsenge zöldborsóból: abbahagyhatatlanul finom
A zöldborsóból pompás kence készülhet, mely pirítósra kenve finom és egészséges napindító.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció