Vadas marha
Klasszikus recept
A vadas nem tartozik a legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható fogások közé, de időnként azért érdemes nekifutni.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha megszületett az ötlet, hogy a hétvégén vadas marhát készíts, akkor azt már ma érdemes elkezdened, különben nem pácolódik elég ideig, és nem lesz igazán finom.

Azt, hogy mivel fogyasztod, rád bízzuk, itt két jelentős tábor van: az egyik a csőtésztára esküszik, a másik pedig a zsemlegombócra, mindkettővel remek.

Vadas marha

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús - rostélyos vagy felsál
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg mustár
  • 3 babérlevél
  • 3 szem borókabogyó
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 evőkanál ecet
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • 1 nagy fej hagyma

Elkészítés ideje:

Két óra plusz két nap.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg és tedd félre. A zöldségeket pucold meg, darabold körülbelül ugyanakkora méretű részekre, majd a borókabogyó, a babérlevelek és némi só társaságában tedd annyi vízbe őket, hogy éppen ellepje, és így főzd őket félkeményre. Keverd hozzá az ecetet, várd meg, amíg kihűl, tedd bele a húst, rakd a hűtőbe, és tartsd is ott legalább két napig.

Miután letelt ez az időszak, vedd ki a marhát a pácból, szalonnával tűzdeld meg, süsd meg egy kicsit a sütőben, majd kanalazd mellé a zöldségeket, és öntsd fel körülbelül két deci páclével. Tegyél rá fedőt, és hagyd így magára főni-sülni, amíg a hús nem lesz elég puha. Ha ez megtörtént, vedd le a fedőt, pirítsd még pár percig az egészet, majd vedd ki a sütőből. A zöldségeket szedd át egy lábasba, keverd hozzájuk a lisztet, pirítsd meg őket, majd öntsd fel a maradék páclével. A cukrot karamellizáld, öntsd fel egy kis vízzel, majd keverd a zöldségekhez a tejföllel és a mustárral egyetemben. Vedd elő kedvenc botmixered, és pürésítsd az egészet.

Ínycsiklandó finomságok egyenesen a sütőből

Egy jó sültnek kevesen tudnak ellenállni, és ezek az ételek egyáltalán nem olyan bonyolultak, mint amilyennek tűnnek, próbáld ki bármelyiket a képgalériánkban találhatóak közül!

OLVASD EL EZT IS!

kocsonya lead1
  • sertéshús
  • húsételek

Így készíts kocsonyát!

Ezt is szeretjük