Így készíts kocsonyát!
Amiről gyerekként nem hitted, hogy jó lehet
A kocsonya első ránézésre nem a legszimpatikusabb étel, de nem is a külseje miatt szeretjük.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kocsonya minden karácsony környékén ott remeg az asztalon, és általában a gyerek rá se néz, majd ahogy korosodik, ismerkedik vele, nagy duzzogva megkóstolja, hogy aztán felnőttként egyértelművé váljon a számára: ez a világ egyik legjobb étele.

Egy jó nagy karéj kenyérrel, tormával és frissen facsart citromlével az igazi.

Kocsonya

Hozzávalók:

  • 4 sertésköröm
  • 1 füstölt csülök
  • 70 dkg bőr
  • 1 farok
  • 3 répa
  • 2 vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Öt óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy nagy - tényleg nagy - lábast. A disznó alkatrészeit, miután megtisztítottad és átmostad őket, helyezd bele, majd öntsd fel jó öt liter vízzel. Ezután kezdd el főzni lassú tűzön. A kialakuló habot mindig szedegesd le róla, majd amikor már nem képződik több, mehet bele a só, bors, répa, hagyma, fokhagyma, bor, egyszóval minden, amit kocsonyafőzés céljából magad köré gyűjtöttél. Továbbra is lassú tűzön főzd, amíg teljesen meg nem puhul a hús, és könnyedén le nem tudod választani a csontról.

Ekkor zárd el a gázt, majd várd meg, amíg egy kicsit kihűl a lé, ha nem szereted, szedd le róla a zsírt, ha szereted, hagyd rajta. A húst adagold szét tányérokba, majd mindegyiket öntsd fel a lével. Tedd valami hideg helyre, hogy megdermedjenek - ha ez megtörtént, már fogyaszthatod is.

Levesek mindenek felett

Ha már nem segít a mézes-fokhagymás tea, és a sálat is unod, ideje, hogy egy forró levessel küzdj a nátha ellen.

Ezt is szeretjük