Túróval töltött friss retek
Ha a reggeli nem múlhat el friss zöldség nélkül, akkor garantáltan nem lesz ellenedre a következő recept sem, ami egészséges és finom is.
Ha vasárnap reggel szeretnél valami különlegeset enni, és nem megint vajas pirítóst majszolni, próbáld ki a túróval megtöltött friss retket.
Elkészítése igazán egyszerű, csak vágd le a zöldség tetejét, vájd ki a belsejét, majd töltsd meg a túrós masszával. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyaszd.
Túróval töltött retek
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 6 retek
- 3 evőkanál tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 1 kis fej hagyma
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor kapor
- só
- bors
A túrót egy villa segítségével alaposan törd össze. A snidlinget, a kaprot és a petrezselymet alaposan mosd át, majd aprítsd fel őket.
A túrót keverd össze kevés tejjel, majd add hozzá a finomra metélt zöldfűszereket, valamint a szintén felvágott vöröshagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg a túrós tölteléket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A retkeket alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Amennyire tudod, kapard ki a belsejüket, majd töltsd meg a túrós-zöldfűszeres masszával, és helyezd vissza a kis kalapjukat. Előételnek is kiváló ez a fogás.
OLVASD EL EZT IS!
- padlizsán
- krém
Padlizsánkrém, ahogyan Erdélyben készítik
- szendvics
- különleges recept
Készíts humuszt házilag!
- rizs
- ananász