Padlizsánkrém, ahogyan Erdélyben készítik
A padlizsánkrémet nem lehet megunni, elrontani sem nagyon, a sütést leszámítva pedig nagyon gyorsan elkészül.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Így viseld a kényelmes overallt, hogy nőies is legyen: leegyszerűsíti az öltözködést »

A szemüveg és a kontaktlencse is alaposabb tisztítást igényel most: így fertőtlenítsd biztonságosan »

Vitaminokban gazdag, immunerősítő smoothie: energetizál, és segíti a méregtelenítést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár csevegős barátnős estét tervezel, akár házibulit, a padlizsánkrém egy kis pirítóssal remek választás.

Mivel pár napig eláll a hűtőben, ha maradna belőle, bár ez igen kevéssé valószínű, saját magadnak is finom tévénéző finomság lehet belőle.

Padlizsánkrém


Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 fej vöröshagyma
  • citromlé
  • bors

A padlizsánokat vágd félbe, majd közepes lángon süsd meg, ez körülbelül 40 perc. Húzd le a megsült padlizsán héját, de ki is kaparhatod egy kanállal, és vágd apróra. Keverj hozzá kevés citromlevet, így nem barnul meg. A vöröshagymát vágd egészen apró kockákra, de le is reszelheted. A majonézt, a padlizsánt és a hagymát keverd össze, majd sózd, borsozd, végül tedd pár órára hűtőbe.

Képünk a Budapest daily photo oldalról származik, köszönjük!

OLVASD EL EZT IS!

humuszka
  • szendvics
  • különleges recept

Készíts humuszt házilag!

Ezt is szeretjük