Padlizsánkrém, ahogyan Erdélyben készítik
A padlizsánkrémet nem lehet megunni, elrontani sem nagyon, a sütést leszámítva pedig nagyon gyorsan elkészül.
Akár csevegős barátnős estét tervezel, akár házibulit, a padlizsánkrém egy kis pirítóssal remek választás.
Mivel pár napig eláll a hűtőben, ha maradna belőle, bár ez igen kevéssé valószínű, saját magadnak is finom tévénéző finomság lehet belőle.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 evőkanál majonéz
- 2 fej vöröshagyma
- citromlé
- só
- bors
A padlizsánokat vágd félbe, majd közepes lángon süsd meg, ez körülbelül 40 perc. Húzd le a megsült padlizsán héját, de ki is kaparhatod egy kanállal, és vágd apróra. Keverj hozzá kevés citromlevet, így nem barnul meg. A vöröshagymát vágd egészen apró kockákra, de le is reszelheted. A majonézt, a padlizsánt és a hagymát keverd össze, majd sózd, borsozd, végül tedd pár órára hűtőbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Képünk a Budapest daily photo oldalról származik, köszönjük!
OLVASD EL EZT IS!
- szendvics
- különleges recept
Készíts humuszt házilag!
- csirke
- krémleves
A legfinomabb sütőtökös receptek
- krumpli
- magyaros