Így készül a tócsni, avagy a lapcsánka
Reszeld le a krumplit, fűszerezd kedved szerint, majd süsd ki, és már eheted is a mennyei lapcsánkát! Süss belőle sokat!

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lapcsánka, tócsni, macóka, esetleg krumpliprósza. A kedvelt magyar ételnek szinte annyi neve létezik, ahány háztartás van, ráadásul ízesítésében is legalább ennyire változatos.

Egy biztos, szükséged lesz némi krumplira, fűszerekre és egy serpenyőnyi olajra, amiben kisütheted. Hogy melyik változat a legfinomabb, azt a te ízlelőbimbóidra bízzuk, de egy biztos, óriási sikere lesz a családban, bármelyik variáció mellett voksolsz is.

Lapcsánka Szabolcs megyéből

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A krumplit hámozd meg, és reszeld le a krumplireszelőn. A lisztet a tejjel és az áttört vagy szintén lereszelt fokhagymával keverd simára, majd add a krumplihoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Kanállal kiadagolva, forró olajban süsd meg.

Petrezselymes tócsni

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj

A krumplit hámozd meg, és káposztareszelőn reszeld le. A vöröshagymát vágd hosszú csíkokra, és az áttört fokhagymával, valamint a tojásokkal add a krumplihoz. A petrezselyemzöldet aprítsd fel, és a liszttel, valamint a majoránnával és a sóval, borssal keverd össze. Forró olajban süsd ki - egy evőkanállal adagolva -, és már eheted is.

Májas lapcsánka

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg csirkemáj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • bors

Hámozd meg a krumplit, majd reszeld le. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és keverd hozzá a tojást. Szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Ha kevésnek ítéled a lisztet, adj hozzá meg egy evőkanállal. A májat és a petrezselyemzöldet aprítsd fel, és pici olajon süsd egy kicsit, hogy a leve elfőjön. Keverd hozzá a tésztához, és, ha nem elég, fűszerezd ízlésed szerint. Evőkanállal adagold ki, és forró olajban süsd ropogósra. Ízlésed szerint tejföllel tálald.

Rakott lapcsánka

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • l fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le. A lisztet adagonként szitáld bele, nehogy összecsomósodjon. Add hozzá az áttört fokhagymát, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Keverd össze ízlésed szerint, majd egy evőkanál segítségével adagold ki, és forró olajban süsd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát és a kockára vágott csirkemellfilét. Fűszerezd sóval, borssal, és önts rá némi vizet. Amikor a hús megsül, és a leve besűrűsödik, akkor vedd le a tűzről. Egy jénai tál aljába rakj egy sor lapcsánkát és rá egy sor pörköltet. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül a legfelső lapcsánkaréteg tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd.

Leadképünk a Csak a Puffin ad neked erőt blogoldalról származik.

Ezt is szeretjük