Tormakrémes sonkatekercs
A farsangi bulik kedvence
A farsangi szezonban a szórakozásé a főszerep, ha vendégeket fogadsz, készítsd ezt!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyetlen rendesen összerakott hidegtálról sem hiányozhat mindenki kedvence, a tormakrémmel jól megtömött sonkatekercs.

Tulajdonképpen a tormakrém egy vajas tormával összekevert besamelmártás, ha az utóbbit már készítetted, nagyot nem tévedhetsz.

Tormakrémes sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 12 szelet sonka
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg ecetes torma
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • fehérbors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.

Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.

Ínycsiklandó ropogtatnivalók

Ha a hidegtál már kész, de valamit még sütnél is, akkor ne légy rest, készíts valami ellenállhatatlan sajtos, ropogós finomságot!

Ezt is szeretjük