Tormakrémes sonkatekercs
A farsangi szezonban a szórakozásé a főszerep, ha vendégeket fogadsz, készítsd ezt!
Egyetlen rendesen összerakott hidegtálról sem hiányozhat mindenki kedvence, a tormakrémmel jól megtömött sonkatekercs.
Tulajdonképpen a tormakrém egy vajas tormával összekevert besamelmártás, ha az utóbbit már készítetted, nagyot nem tévedhetsz.
Tormakrémes sonkatekercs
Hozzávalók:
- 12 szelet sonka
- 20 dkg vaj
- 15 dkg ecetes torma
- 5 dkg liszt
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- fehérbors
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.
Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.
Ínycsiklandó ropogtatnivalók
Ha a hidegtál már kész, de valamit még sütnél is, akkor ne légy rest, készíts valami ellenállhatatlan sajtos, ropogós finomságot!
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- fasírt
- hús
A Stefánia-vagdalt receptje

- tojás
- barack
Gyors túrófánkrecept

- paprika
- körözött