15 perces tonhalas rizstál majonézzel és szójaszósszal - Csak össze kell keverni
A tonhalas rizstál gyors megoldás a sietős hétköznapokon.
Valld be, rengeteg olyan nap van, amikor nincs kedved elővenni a serpenyőt és nekiállni főzni. Na ezekre a napokra tökéletes ez a majonézes-tonhalas rizstál, amit szezámmag és szójaszósz tesz egy különleges, ázsiai ihletésű főétellé. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldséggel és szósszal feldobhatod. Mutatjuk, mi hogy készítjük.
Tonhalas rizstál
Hozzávalók 1 adaghoz
- 14 dkg tonhalkonzerv (lehetőleg olajban)
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 teáskanál szójaszósz
- 24 dkg rizs
- uborka, répa, avokádó, póréhagyma (opcionális)
Elkészítés:
Főzd meg a rizst a dobozon írtak szerint. Egy tálban keverd össze a tonhalat, a szójaszószt, a majonézt és a szezámolajat. A megfőtt rizst add hozzá, és keverd össze az egészet. Ha szeretnél, adj hozzá avokádót, apróra vágott póréhagymát, sárgarépát vagy akár uborkát. Ha szereted a csípőset, akár olyan szószt is önthetsz rá!
Ha pedig nem szereted a tonhalat, próbáld ki lazaccal!
Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján
A rizskoch, vagy hagyományosabb nevén rizsfelfújt, egy pofonegyszerűen elkészíthető desszert, amit már több száz éve ismer a magyar konyha, noha pontos eredetét a mai napig is homály fedi.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!