15 perces tonhalas rizstál majonézzel és szójaszósszal - Csak össze kell keverni

A tonhalas rizstál gyors megoldás a sietős hétköznapokon.

Tonhalas rizstál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valld be, rengeteg olyan nap van, amikor nincs kedved elővenni a serpenyőt és nekiállni főzni. Na ezekre a napokra tökéletes ez a majonézes-tonhalas rizstál, amit szezámmag és szójaszósz tesz egy különleges, ázsiai ihletésű főétellé. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldséggel és szósszal feldobhatod. Mutatjuk, mi hogy készítjük. 

Tonhalas rizstál

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 14 dkg tonhalkonzerv (lehetőleg olajban)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 24 dkg rizs
  • uborka, répa, avokádó, póréhagyma (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst a dobozon írtak szerint. Egy tálban keverd össze a tonhalat, a szójaszószt, a majonézt és a szezámolajat. A megfőtt rizst add hozzá, és keverd össze az egészet. Ha szeretnél, adj hozzá avokádót, apróra vágott póréhagymát, sárgarépát vagy akár uborkát. Ha szereted a csípőset, akár olyan szószt is önthetsz rá!

Ha pedig nem szereted a tonhalat, próbáld ki lazaccal!

Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján

A rizskoch, vagy hagyományosabb nevén rizsfelfújt, egy pofonegyszerűen elkészíthető desszert, amit már több száz éve ismer a magyar konyha, noha pontos eredetét a mai napig is homály fedi.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük